Arūnas Dumalakas. Turistams kaimynų reikalai neįdomūs

Ar daug kas pastebėjo žinutę, kad Rygos meras M.Stakis pasipuošė ranką Vilniaus 700-ajam jubiliejui skirta tatuiruote? Beje, skystai buvo tokios svarbios Lietuvos sostinės sukakties proga sveikinimų iš aplinkinių miestų.

Turistai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Turistai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gedimino pilis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gedimino pilis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 8:51 PM

Varšuva atsiuntė akvarelę, kurioje vaizduojami Vilniaus architektūros šedevrai, Talinas priminė, kad skaičiuoja jau šimtmetį ilgesnę savo istoriją. Ir viskas.

O ar kas nors prisimena, kada oficiali Rygos politikų delegacija viešėjo Vilniuje? Priminsime: 2020 metų rugpjūčio pabaigoje. O kada Vilniaus valdžia vyko į Rygą? Sunku atsakyti.

Užtai meras R.Šimašius prieš kelias dienas aplankė Nagoją Japonijoje ir Taibėjų Taivane. Labai svarbūs Vilniaus partneriai? Net ir naivuoliui aišku, kad ne. Tiesiog meras kadencijos pabaigoje siekė pakeliauti už mokesčių mokėtojų pinigus.

Galima prisiminti, kad tokias keliones kadencijų pabaigoje pamėgę ir kai kurie kiti politikai. Antai D.Grybauskaitė paskutiniais prezidentavimo mėnesiais buvo prisiplanavusi kelionių į Šveicariją, Japoniją, Vatikaną, Slovakiją, Rumuniją, JAV, Italiją, Belgiją ir net Australiją. Pavydėtinas apetitas.

O štai prezidentas G.Nausėda jau kadencijos pradžioje neatsispyrė Japonijos traukai. Galbūt nelabai kas tą vizitą ir prisimintų, jeigu ne jo pabaiga, kai G.Nausėda su pirmąja ponia D.Nausėdiene sumanė pakeliui namo aplankyti Pietų Korėjoje studijuojančią dukterį.

Paskui teko teisintis, kad bilietus pirko už savus pinigus.

Bet didžiausia bėda net ne valdžios vyrų arba moterų turizmas, o pasirenkamos kryptys. Va, užsuktų bent kartą kitą pas kaimynus – tikrai naudos būtų.

Tačiau kol valdžios institucijos atrodo kaip vien egzotinėmis kelionėmis besirūpinančios turizmo agentūros, tol glaudžių ryšių su kaimynais tikėtis neverta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.