VRK pradėjo tyrimą dėl Kazlų Rūdos mero M. Varaškos neteisėto politinės kampanijos finansavimo

Ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutarė pradėti tyrimą dėl paslėptos politinės reklamos, pasinaudojimo tarnybine padėtimi ir neteisėto politinės kampanijos finansavimo Kazlų Rūdoje.

M.Varaška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Varaška.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 12:27 PM, atnaujinta Feb 9, 2023, 12:30 PM

VRK tirs, ar dabartinis Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška savo politinės kampanijos metu pažeidė rinkimų tvarką reglamentuojančius įstatymus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

VRK gavo informacijos, jog Kazlų Rūdos savivaldybės rinkimų komisijos tyrimų grupė buvo šališka svarstant dabartinio Kazlų Rūdos mero agitacijos finansavimą iš savivaldybės lėšų.

Už savivaldybės lėšas pagamintas ir platintas M. Varaškos 2023 metų kalendorius yra akivaizdus rinkėjų papirkimas, naudojimasis tarnybine padėtimi, o komisija teigia, jog pažeidimų nėra.

VRK taip pat informuota, kad kalendoriaus paskutiniame puslapyje vykdoma akivaizdi agitacija, kviečianti palaikyti esamo mero kandidatūrą ir jo komitetą, tačiau jokios politinės reklamos žymos ten nėra. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad agitacinė medžiaga buvo dalijama nuo gruodžio mėnesio, kai rinkiminis laikotarpis prasidėjo dar spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.