Pasisakė iš LVŽS dėl pareiškimo apie Krymą išmestas R. Kuncaitis: savo žodžių neatsiima

Dėl rinkiminių debatų metu nuskambėjusio pareiškimo, kad Krymas de facto priklauso Rusijai, sekmadienį iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) gretų buvo pašalintas šios partijos keltas kandidatas į Šilutės merus Robertas Kuncaitis.

Robertas Kuncaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>bckhinki.com nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>bckhinki.com nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>M.Krukausko nuotr.
Robertas Kuncaitis.<br>M.Krukausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 5:48 PM

Jis teigia nuoskaudų partijai neturintis ir dėl mero kėdės žada nebesivaržyti, nors svarbiausio klausimo ir toliau nekomentuoja.

Šeštadienį vykusiuose „Žinau, ką renku“ organizuojamuose Šilutės savivaldybės kandidatų į merus debatuose R.Kuncaitis sulaukė klausimo, kam priklauso Rusijos aneksuotas Krymas. Šis klausimas, panašu, kandidatą nemenkai sutrikdė.

„Krymas? Nagi... De facto, Rusijai“, – nurodė jis.

„Pabandykite dar“, – pasitaisyti leido diskusijos moderatorius.

„Aš neatsakinėsiu gal į tą klausimą. Žinote, kodėl“, – pareiškė R.Kuncaitis.

Dėl šios situacijos LVŽS sekmadienį paskelbė R.Kuncaitį šalinanti iš partijos gretų.

Pirmadienį kalbintas R.Kuncaitis savo ruožtu patvirtino, kad mero rinkimuose laimės nebebandys, ir pabrėžė, kad partijos keliamoms taisyklėms reikia paklusti.

„Vertinu taip, kaip vertinu – pašalino, tai pašalino. Turbūt nieko nedarysiu, nedalyvausiu jau turbūt rinkimuose niekur“, – portalui lrytas.lt sakė R.Kuncaitis.

Jis tvirtino, kad kalbėjosi su jį pašalinusiais LVŽS atstovais, tačiau pykčio dėl priimto partijos sprendimo nejaučia.

„Kalbėjau su Jonu Jaručiu, taip, kad nieko naujo negaliu pasakyti. Jeigu jau eini su partija, tai turi tų taisyklių laikytis. Pašalino, tai pašalino. Nuoskaudų tikrai neturiu“, – pabrėžė R.Kuncaitis.

Tiesa, paklaustas ar atsukus laiką atgal į klausimą dėl Krymo priklausomybės atsakytų jau kitaip, Šilutės mero kėdės siekęs pašnekovas nuo atsakymo susilaikė.

„Daugiau jau nekomentuosiu, taip ir lieku tokioje situacijoje“, – nurodė R.Kuncaitis.

Sekmadienį LVŽS išplatino pranešimą, kuriame R.Kuncaičio pareiškimus apie Krymo priklausomumą Rusijai įvertino kaip „visiškai nepriimtinus“.

„Atsiprašome Ukrainiečių tautos ir Lietuvos visuomenės už LVŽS kandidato išsakytą poziciją. LVŽS kategoriškai nesutinka su bet kokiomis abejonėmis ir insinuacijomis dėl Ukrainos teritorinio vientisumo – Krymo pusiasalis, kaip ir kitos Rusijos šiuo metu okupuotos teritorijos, priklauso Ukrainai.

Provokatoriško pobūdžio R.Kuncaičio pasisakymą dėl Ukrainos teritorinio vientisumo LVŽS griežtai smerkia. Valdyba nedelsiant šalina šį asmenį iš LVŽS gretų.

Be to, LVŽS atsiriboja nuo R.Kuncaičio ir rinkimuose į Šilutės savivaldybės merus bei artimiausiu metu kreipsis į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl kandidato R.Kuncaičio atšaukimo.

LVŽS bendruomenė visuomet aktyviai palaikė ir toliau palaikys Ukrainos kovą už savo šalies laisvę ir viso demokratinio pasaulio vertybes. Neabejojame, kad okupantai bus išvyti iš visų Ukrainos teritorijų, kurias okupavo Rusija“, – rašoma partijos išplatintame pranešime.

R.Kuncaitis yra žymus Lietuvos krepšinio treneris, nuo 2008–2009 m. sezone dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerio asistentu.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.