Arūnas Dumalakas. Rytų Lietuva – vis dar arčiau Rytų

Viena partija, viena tiesa. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad rengiantis savivaldybių tarybų ir merų rinkimams Šalčininkuose ta daug metų mums kartota dogma niekuo blogu nekvepia. Bet ar tikrai?

Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 11:29 AM

Atėję prie balsadėžių šio krašto rinkėjai ras tik trijų kandidatų į merus pavardes. Pasirodo, būtent tiek reikia, kad netektų rengti pakartotinių rinkimų.

Ar dvi pavardės tik tokiu tikslu įrašytos – klausimas.

Mat didžiosios partijos seniai pasimokė – kad ir kokį kandidatą Šalčininkuose keltum, laimės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas.

Tad ir 2019 metais per savivaldos rinkimus biuleteniuose Šalčininkuose švietė tik trys kandidatų į merus pavardės. Skystokai per praėjusius ir šiuos rinkimus Šalčininkuose ir partijų sąrašų. Vėlgi – dėl tos pačios priežasties.

Panašiai būdavo ir kitame daugiataučiame Vilniaus rajone.

Tik per šiuos rinkimus anksčiau LLRA-KŠS rimčiau nepasipriešindavusios partijos, regis, sumanė tvarką suardyti.

Todėl Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Laisvės partijos koalicija pristatė savo kandidatus į Vilniaus rajono savivaldybės tarybą. Joje – 60 aktyvių visuomenininkų.

Trys partijos jėgas suvienijo pajutusios, kad po vieną ražą jas kaip šluotražį sulaužo.

Istorine koalicija besidžiaugiančios partijos įsidrąsinusios į šuns dienas išdėjo iki šiol rinkimuose dominavusią LLRA-KŠS, aiškindamos, kaip dešimtmečius Vilniaus kraštą valdė švogeriai ir žmonės, nenorintys nieko keisti, kaip savivaldybės administracija ir jai pavaldžios įstaigos tapo giminių įdarbinimo vieta, kaip žmonėms svarbūs švietimo ar patogių kelionių reikalai buvo nesprendžiami.

Kol Šalčininkuose tyla ir ramybė, ar pavyks Vilniaus rajone įpūsti naujų vėjų? Atsakymo galima paieškoti tų susivienijusių politinių jėgų rinkimų sąrašo pirmajame dešimtuke. Jame – vos viena lenkiška pavardė.

O kol partijoms rūpės vien šluotražis, bet ne kandidatai nelietuviškomis pavardėmis, Rytų Lietuva nuo Rytų tikrai nebus atplėšta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.