Valstietis J. Jarutis kreipėsi į parlamento vadovybę dėl bendros specialiosios darbo grupės sušaukimo

Seimo pirmininkės pavaduotojas Jonas Jarutis kreipėsi į parlamento vadovybę dėl bendros specialiosios darbo grupės sušaukimo, kurioje būtų aptarti teisės aktai, susiję su nepilnamečių seksualiniu išnaudojimu ir tvirkinimu – vaiko teisių apsauga, teisinė pagalba, bei papildytas administracinių nusižengimų ir baudžiamasis kodeksas, teigiama parlamentaro pranešime žiniasklaidai.

Jonas Jarutis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jonas Jarutis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-15 09:20

„Siekiame, kad visų frakcijų atstovų darbo grupė rastų bendrą sutarimą dėl svarbių teisės aktų, kurie padėtų apsaugoti aukas nuo agresorių. Neapsiribosime vienu plačiai nuskambėjusiu atveju. Nenorėtume, kad gera ir labai reikalinga iniciatyva būtų Seimo atmesta vien todėl, kad pasiūlyta opozicijos“, – sako J. Jarutis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos nario manymu, Seimo pavasario sesija turėtų prasidėti nuo specialiosios darbo grupės, kurioje dirbtų opozicijos ir pozicijos atstovai, patvirtinimo.

ELTA primena, kad iš Seimo pasitraukusiam K. Bartoševičiui pareikšti įtarimai dėl seksualinio prievartavimo ir nepilnamečio asmens tvirkinimo. Prokuratūros teigimu, turimi ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam einant Seimo nario pareigas. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.