Metai, pakeitę gyvenimą ir portalo lrytas.lt skaitytojų įpročius

Net mažas žingsnis svarbus. Operatyvus ir objektyvus informacijos pateikimas pastaraisiais metais tapo svarbus kaip niekada. Suprasdama to reikšmę ir informacijos sklaidos būtinybę bei matydama ne tik didžiulį visuomenės susidomėjimą, tačiau ir pratrūkusį dezinformacijos srautą, naujienų portalo lrytas.lt redakcija jau beveik metus yra išjungusi komentavimo galimybę prie visų publikacijų.

Portalas lrytas.lt.<br>V.Skaraičio nuotr.
Portalas lrytas.lt.<br>V.Skaraičio nuotr.
Verslo genas / Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Verslo genas / Tautvydas Mikalajūnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2023, 3:49 PM

Įvykiai Ukrainoje pakeitė gyvenimą, bet jo nesustabdė. Sustoti negalima dėl kovojančių ukrainiečių, pažadėjome būti kartu iki pergalės ir būsime.

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje sutelkė visuomenę, įrodė, kiek daug galime padaryti kartu ir sudėliojo prioritetus.

Portalas lrytas.lt skaitytojams operatyviai ir objektyviai pateikia kokybišką turinį, ekspertų ir specialistų įžvalgas, naujienas iš viso pasaulio ir kruopščiai parengtus projektus, kuriuose dėmesys skiriamas kasdienybės herojams ir įkvepiančioms istorijoms.

Dirbame žmonėms ir dėl žmonių

Vasarį vienas didžiausių šalies naujienų portalų mini 17-ąjį gimtadienį. Gyvenimo aktualijos diktuoja redakcijos darbo ritmą, temas, o žurnalistai nedvejodami imasi iššūkių ir maksimaliai gerai stengiasi atliepti skaitytojų lūkesčius.

„Pastarieji metai portalui lrytas.lt, kaip ir visai žiniasklaidai, ir vėl buvo neeiliniai: pandemijos iššūkius pakeitė karo Ukrainoje baisumai. Jau visus metus dienas pradedame ir baigiame karo naujienomis: didžiulį dėmesį naujienoms iš fronto skiriame ir iki šiol, prisidedame prie iniciatyvų, remiančių kovojančius ukrainiečius, ir tai darysime iki galutinės Ukrainos pergalės.

Esant neramiai geopolitinei situacijai žiniasklaidos vaidmuo tampa dar svarbesnis, todėl dar didesnį dėmesį skiriame ir kokybiškai, patikimai informacijai, ir reikšmingiems turinio projektams.

Didžiuojamės, kad mūsų portalo projektai, skirti įvertinti šalies mokytojų, jaunųjų verslininkų, architektų ar medikų darbus, kasmet auga ir sulaukia didžiulio skaitytojų, profesinių bendruomenių ir šalies vadovų dėmesio.

Gimtadienis – dar viena puiki proga pasidžiaugti ir visiems priminti, kad einame ir eisime kokybiškos bei atsakingos žiniasklaidos keliu“, – sako portalo lrytas.lt vadovas Tautvydas Mikalajūnas.

Mažiau antraščių, daugiau turinio

Sprendimus išjungti komentavimo galimybę, taip stabdant dezinformacijos plitimą, dėmesio skyrimą kokybiškam turiniui ir socialinėms iniciatyvoms bei projektams, lrytas.lt skaitytojai įvertino. Tai rodo ir skaitomumo rodikliai.

Remiantis interneto rinkos tyrimų bendrovės „Gemius“ duomenimis, 2023 m. sausio mėnesį naujienų portale lrytas.lt kasdien vidutiniškai apsilankė daugiau kaip 453 tūkst. realių vartotojų, Delfi.lt – 664 tūkst., tv3.lt – 524 tūkst., 15min.lt – 438 tūkst.

Pagal kitus tris svarbius rodiklius portalas užima antrą poziciją šalies naujienų portalų tarpe: apsilankymų skaičių, perverstų puslapių skaičių ir vidutinį vartotojo praleidžiamą laiką portale.

Pastarąjį mėnesį portale lrytas.lt skaitytojai praleido vidutiniškai 1 val. 39 min., Delfi.lt – 2 val. 53 min., 15min.lt – 1 val. 21 min., tv3.lt – 1 val. 06 min.

Didžiausias augimas šį mėnesį matomas pagal perverstų puslapių skaičių. Bendrai portale lrytas.lt puslapių pervertimai siekė 158 mln., Delfi.lt – 261 mln., tv3.lt – 109 mln., 15min.lt – 136 mln.

Sausį lrytas.lt sulaukė daugiau nei 28 mln. skaitytojų apsilankymų. Tuo tarpu Delfi.lt – 50 mln., tv3.lt – 26 mln., 15min.lt – 25 mln.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.