G. Nausėda: geopolitinio lūžio laikais esame dėkingi Nyderlandams už jų indėlį į regiono saugumą

Nyderlandų karalius Vilhelmas Aleksandras antradienį susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda. Šio susitikimo metu buvo aptarti dvišaliai santykiai, regiono saugumo klausimai, Rusijos karas Ukrainoje, pasirengimas NATO viršūnių susitikimui Vilniuje. Prieš susitikimą Nyderlandų karalius aplankė Lietuvoje dislokuotus savo valstybės karius.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 7:36 PM

Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad yra dėkingas Nyderlandams už jų indėlį į Lietuvos ir Baltijos regiono saugumą ir tolimesnį šalies įsipareigojimą ginti regioną.

„Šiais, geopolitinio lūžio, laikais, esame dėkingi jūsų šaliai už indėlį į mūsų regiono saugumą. Šiandien aplankėme olandų karius, dislokuotus NATO priešakinių pajėgų kovos grupėje, kuri yra Pabradėje. Jų buvimas mūsų šalies teritorijoje yra sąjungininkų vienybės ir įsipareigojimo ginti vieni kitus įrodymas“, – antradienį Nyderlandų karaliui dėkojo G. Nausėda.

Prezidentas priminė, kad Nyderlandai jau nuo 2005 metų padeda Baltijos regionui užtikrinant oro saugumą.

„Nyderlandų oro pajėgos, nuo 2005 metų dalyvauja NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse“, – minėjo prezidentas.

Galiausiai šalies vadas išreiškė norą toliau tęsti ir plėsti Lietuvos ir Nyderlandų bendradarbiavimą gynybos srityje.

„Lietuvos ir Nyderlandų kariai kartu treniruojasi ir dalyvauja pratybose. Ir tikiuosi, kad puikus bendradarbiavimas tarp mūsų šalių, gynybos srityje ir toliau sėkmingai tęsis ir plėsis“, – teigė jis.

Lietuvoje apsilankęs Nyderlandų karalius, Vilhelmas Aleksandras, išreiškė susižavėjimą Lietuvos kariuomene ir jos parodytu ryžtu.

„Nyderlandų karalystė bendradarbiauja su Lietuva. Ir kartu, mes esame stipresni. Šiandien aš aplankiau olandų karius, kurie yra dislokuoti Pabradėje. Ir aš likau sužavėtas Lietuvos karių ryžtu“, – teigė V. Aleksandras.

Taip pat Nyderlandų karalius teigė, kad į Lietuvą atvykę ir tarpusavyje bendradarbiaujantys skirtingų Europos valstybių kareiviai parodo ne tik Lietuvos ir Nyderlandų, bet ir sudėtingu geopolitiniu laikotarpiu svarbią visos Europos draugystę.

„Kiekvieną dieną olandai dirba kartu su lietuviais, kroatais, belgais, vokiečiais, liuksemburgiečiais tam, kad visi galėtume užtikrinti bendrą saugumą. Ir tai puikiai iliustruoja mūsų bendradarbiavimą ir draugystę“, – tvirtino karalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.