G. Nausėda kovą kreipsis į Europos Parlamentą

Europos Parlamento (EP) plenarinių posėdžių salėje Strasbūre kovo 14 d. savo požiūrį apie dabartinę Europos padėtį ir ateities perspektyvas pristatys prezidentas Gitanas Nausėda.

Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2023, 9:46 AM

„Viskas pasikeitė 2022 m. vasario 24 d., kai prasidėjo neteisėta Rusijos invazija į Ukrainą. Į mūsų žemyną sugrįžo daugumai mūsų neįsivaizduojamas karas. Atsakydama į brutalią Rusijos agresiją, Lietuva nuo pat pradžių parodė tvirtą lyderystę, palaikydama Ukrainą ir gindama Europos vertybes. Mums bus garbė priimti prezidentą Gitaną Nausėdą Europos Parlamente ir aptarti mūsų bendrus iššūkius praėjus metams nuo invazijos pradžios“, – teigia EP pirmininkė Roberta Metsola.

Preliminarioje EP kovo mėnesio plenarinės sesijos darbotvarkėje prezidento G. Nausėdos kreipimuisi ir diskusijai su EP frakcijų lyderiais numatyta pusantros valandos.

Plenarinių sesijų metu EP kviečia ES vadovus diskusijų cikle „Tai yra Europa“ pasidalyti savo nuomonėmis ir sprendimais dėl Europai kylančių iššūkių. Lietuvos prezidentas G. Nausėda taps aštuntuoju ES valstybių lyderiu, dalyvausiančiu šiame diskusijų cikle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.