G. Nausėda Varšuvoje: NATO rytinės sienos turi būti maksimaliai saugios

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Varšuvoje, kreipdamasis į Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentą Joe Bideną ir NATO rytinio flango – vadinamojo Bukarešto devyneto – valstybių vadovus, pabrėžė, kad NATO sąjungininkės privalo padaryti viską, kad Ukraina kaip įmanoma greičiau laimėtų karą prieš Rusiją, nes laikas šiandien yra lemiamas veiksnys, rašoma pranešime žiniasklaidai.

 G. Nausėda Varšuvoje: NATO rytinės sienos turi būti maksimaliai saugios.<br> Prezidento kanceliarijos nuotr.
 G. Nausėda Varšuvoje: NATO rytinės sienos turi būti maksimaliai saugios.<br> Prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 5:28 PM

„Kuo ilgiau trunka šis karas, tuo didesni iššūkiai krinta ant ukrainiečių ir mūsų visų pečių: netenkama gyvybių, tuštėja amunicijos atsargos, priešas telkia sąjungininkus. Jei Rusijai pavyks pasiekti savo tikslų Ukrainoje, brutali agresija tęsis. Neturėkime iliuzijų“, – sakė Lietuvos valstybės vadovas, paraginęs NATO toliau skubiai teikti Ukrainai visą jai reikalingą ginkluotę ir šaudmenis.

Šalies vadovas padėkojo JAV ir asmeniškai Prezidentui J. Bidenui už lyderystę, teikiant visapusišką pagalbą Ukrainai ir ryžtą teikti ją tol, kol reikės, taip pat už JAV vaidmenį, užtikrinant Baltijos regiono ir viso NATO rytinio flango saugumą.

„JAV vaidmuo užtikrinant Baltijos regiono saugumą yra didžiulis, o karinių JAV pajėgų dislokavimas Lietuvoje – stipriausias atgrasymo veiksnys šiomis sudėtingomis saugumo situacijos sąlygomis. Lietuva visuomet buvo stipraus transatlantinio ryšio ir jo nepakeičiamumo advokatė“, – sakė šalies vadovas, kartu akcentuodamas dar didesnio NATO įsitraukimo ir buvimo regione svarbą.

Prezidentas JAV ir Bukarešto devyneto valstybių vadovams pristatė Lietuvai svarbiausius šių metų liepą Vilniuje vyksiančio NATO viršūnių susitikimo tikslus: patvirtintus naujus regioninius gynybos planus, sustiprintą regiono oro gynybą, įsipareigojimą didinti Aljanso narių lėšas gynybai, pažymima pranešime.

„Mūsų visų siekis, kad NATO būtų maksimaliai stipri, o jos rytinės sienos – maksimaliai saugios“, – pabrėžė Lietuvos valstybės vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.