G. Nausėda vyksta į Varšuvą, kur susitiks su JAV prezidentu ir NATO Generaliniu Sekretoriumi

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį vyksta vizito į Varšuvą. Lenkijos sostinėje šalies vadovas susitiks su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu Joe Bidenu ir Bukarešto devyneto šalių vadovais.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2023, 6:13 AM

Taip pat planuojamas ir G. Nausėdos susitikimas su NATO Generaliniu Sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.

Susitikime daugiausia dėmesio planuojama skirti regiono saugumo, paramos Ukrainai klausimams ir pasiruošimui NATO viršūnių susitikimui Vilniuje šių metų liepą.

Varšuvoje taip pat bus aptarti klausimai dėl regiono priešakinės gynybos, oro gynybos sistemų, didesnių investicijų į gynybos pramonę, regiono saugumo, skelbia Prezidentūra.

Vadinamajam Bukarešto devynetui priklauso Bulgarija, Čekija, Estija, Vengrija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Rumunija ir Slovakija.

ELTA primena, kad JAV prezidentas Joe Bidenas prieš vykdamas į Varšuvą, pirmadienį susitiko su Ukrainos prezidentu Volodimyru Zelenskiu. Jo vizitas Ukrainoje įvyko likus kelioms dienoms iki plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą metinių.

J. Bidenas su griežtai įslaptintu vizitu lankėsi Kyjive, kur susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir pažadėjo 500 mln. JAV dolerių vertės naujų ginklų tiekimą ir „neabejotiną“ Amerikos paramą Ukrainai.

Tai buvo pirmasis J. Bideno vizitas Ukrainoje nuo karo pradžios ir, pasak Baltųjų rūmų, pirmasis JAV prezidento vizitas į karo zoną, kurioje nėra JAV karių.

Šiais metais J. Bideno pasirodymas Varšuvoje antradienį sutaps su kasmetine V. Putino kalba apie šalies padėtį. Kremliaus pareigūnai sakė, kad jo kalboje daugiausia bus kalbama apie „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje ir jos padarinius. Rusijoje vis dar vengiama vartoti terminą „karas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.