A. Anušauskas: kariuomenę pasieks nauji belgiški kulkosvaidžiai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad Lietuvos kariuomenę pasieks nauji belgiški kulkosvaidžiai MINIMI 7.62. ir granatsvaidžio „Carl-Gustaf“ amunicija.

Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 8:26 PM

„Kariuomenę pasieks nauji kulkosvaidžiai MINIMI 7.62. ir granatsvaidžio „Carl-Gustaf“ amunicija. Sutartį su Belgijos ginklų gamintoju FN „Herstal“ S.A. dėl lengvųjų kulkosvaidžių FN MINIMI 7.62 įsigijimo už 34 mln. eur. Gynybos resursų agentūra pasirašė praėjusį mėnesį“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Anušauskas.

Pasak ministro, šį kulkosvaidį aptarnauti užtenka vieno kario, galima pritvirtinti įvairius optinius prietaisus, kurie padidina taiklumą ir efektyvumą net ir tamsiuoju paros metu.

Kulkosvaidis yra populiariausias ir plačiausiai Vakarų kariuomenių naudojamas 7,62x51 mm kalibro kulkosvaidis. Su šiuo Belgijos ginklų gamintoju mus sieja ir istoriniai ryšiai. Tarpukariu Lietuvos kariuomenė taip pat naudojo belgų gamintus karabinus „Mauser“ K98 ir pistoletus „Browning“, ant kurių vamzdžių buvo iškalti Gedimino stulpai“, – akcentuoja A. Anušauskas.

„Švedijos bendrovėje „Saab Dynamics AB“ užsakyta skirtingų tipų prieštankinio granatsvaidžio amunicijos. Šie granatsvaidžiai efektyviai naikina šarvuotas transporto priemones ir yra išbandyta mūšio lauke“, – taip pat pažymi jis.

A. Anušauskas atkreipia dėmesį, kad sutarties galiojimo trukmė – septyneri metai. Per šį laikotarpį Lietuva planuoja įsigyti iki 60 mln. vertės „Carl-Gustaf“ amunicijos. Šiais metais užsakyta amunicija pasieks Lietuvos karius 2024–2025 metais, informuoja ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.