Kauno apylinkės teismas kviečia įsitraukti į korupcijos prevenciją

Kauno apylinkės teismas pristato naują priemonę – socialinę reklamą – skirtą šviesti apie Kauno apylinkės teisme vykdomą korupcijos prevenciją ir skatinti visuomenę bei teismo darbuotojus aktyviau įsitraukti į vykdomą korupcijos prevenciją, prisidėti prie nepakantumo korupcijai didinimo Kauno apylinkės teisme. Socialinė reklama bus nuolatos rodoma Kauno apylinkės teismo laukiamajame ir internetinėje svetainėje.

 Kauno apylinkės teismas kviečia įsitraukti į korupcijos prevenciją. <br> Kauno apylinkės teismo nuotr. 
 Kauno apylinkės teismas kviečia įsitraukti į korupcijos prevenciją. <br> Kauno apylinkės teismo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Cvilikaitė, Kauno apylinkės teismo teisėjo vyresnioji padėjėja

2023-03-01 10:00

Tikimasi, jog paties teismo sukurta ir pradėta naudoti socialinė reklama ne tik prisidės prie netolerancijos korupcijai didinimo Kauno apylinkės teisme, aktyviai įtraukiant visuomenę, bet ir padės išsklaidyti mitus dėl pasitikėjimo kanalu renkamų duomenų apie pranešėją. Socialinė reklama skirta tam, kad visuomenei žingsnis po žingsnio parodyti ne tik kas yra pasitikėjimo kanalas, bet ir kaip juo naudotis – kaip pasiekti pasitikėjimo kanalą, kokią informaciją jame reikalinga pateikti, kartu parodant, kad jokios pranešėją identifikuojančios informacijos, jam norint išsaugoti savo anonimiškumą, nurodyti nereikia. Nepaisant to, pranešėjui pasirinkus prisistatyti, yra išsaugomas asmens duomenų konfidencialumas.

Informacija apie pasitikėjimo kanalą ir galimybę juo pasinaudoti yra atvira bei lengvai prieinama tiek darbuotojams, tiek tretiesiems asmenims ir pasiekiama teismo vidinio intraneto svetainėje bei teismo išorinio interneto svetainėje, naudojant reklaminį langelį.

„Pasitikėjimo kanalas suteikia galimybę bet kuriuo paros metu, naudojantis kompiuteriu, mobiliuoju telefonu ar kita įranga, iš bet kurio pasaulio kampelio pranešti apie galimą antikorupcinio elgesio standarto pažeidimą ar kitokias aplinkybes, sudarančias prielaidas korupcijai teisme pasireikšti. Svarbu pažymėti, kad naudojantis šiuo kanalu, pranešantysis neprivalo pateikti jokių duomenų apie save, pakanka nurodyti jam žinomą informaciją ar asmenis, galinčius turėti informacijos apie galimas korupcijos apraiškas ar korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymą Kauno apylinkės teisme“, – teigė teismo pirmininkas Arūnas Purvainis.

Pagal Kauno apylinkės teismo antikorupcinio elgesio kodekse nustatytą tvarką teismo pirmininkas, įvertinęs pranešime pateiktą informaciją, turi pareigą priimti sprendimus dėl detalaus jos nagrinėjimo, informacijos persiuntimo kompetentingoms institucijoms, taip pat, pranešėjui išreiškus valią įgyti Pranešėjo statusą, nedelsiant persiųsti pranešimą apie galimai padarytą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką Lietuvos Respublikos prokuratūrai. Tokiu būdu visa gauta informacija apie galimas prielaidas korupcijai pasireikšti ir dėl to numatomoms rizikoms kilti bus efektyviai valdoma, kartu imantis priemonių joms šalinti, o informacija apie galimai padarytą nusikalstamą veiką skubiai perduota kompetentingoms institucijoms teisiniam įvertinimui

Siekiant padrąsinti ir paskatinti visuomenę bei teismo darbuotojus aktyviau naudotis pasitikėjimo kanalu ir pranešti apie galimą antikorupcinio elgesio standarto neatitinkantį elgesį Kauno apylinkės teisme, pažymėtina, jog pranešantysis asmuo dėl jam galimo ar daromo neigiamo poveikio, susijusio su pranešimu, pateiktu pasitikėjimo kanalu, gali konsultuotis su teismo pirmininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.