Su naujuoju Turkijos ambasadoriumi susitikęs A. Anušauskas akcentavo Švedijos ir Suomijos siekį įstoti į NATO

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kovo 2 d. susitiko su naujai paskirtu Turkijos ambasadoriumi Lietuvoje Gorkemu Barisu Tantekinu ir aptarė svarbiausius dvišalio bendradarbiavimo klausimus, rašoma pranešime žiniasklaidai.

 A.Anušauskas.<br> A.Čemerkos (KAM) nuotr.
 A.Anušauskas.<br> A.Čemerkos (KAM) nuotr.
 G.B.Tantekinas.<br> A.Čemerkos (KAM) nuotr.
 G.B.Tantekinas.<br> A.Čemerkos (KAM) nuotr.
 A.Anušausko ir G.B.Tantekino susitikimas.<br> A.Čemerkos (KAM) nuotr.
 A.Anušausko ir G.B.Tantekino susitikimas.<br> A.Čemerkos (KAM) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2023, 1:52 PM

Pasveikinęs ambasadorių su naujomis pareigomis, ministras pareiškė užuojautą žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje aukoms.

Iš Turkijos neseniai grįžo Lietuvos paieškos ir gelbėjimo komanda, prie paramos Turkijai prisideda ir Lietuvos verslas bei organizacijos.

A. Anušauskas su G. B. Tantekinu aptarė saugumo situaciją regione, pasirengimą liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui ir poreikį tęsti karinę paramą Ukrainai.

Ministras susitikimo metu akcentavo, kad Rusijos grėsmė šiuo metu Aljansui yra didžiausia, tačiau Lietuva puikiai supranta ir grėsmes kylančias iš Pietų, todėl kovojant su šiomis grėsmėmis Lietuvos kariai aktyviai dalyvauja tarptautinėse misijose, rašoma pranešime.

Kalbant apie NATO gynybos stiprinimą, A. Anušauskas pažymėjo Švedijos ir Suomijos narystės Aljanse siekį: „Vienas esminių artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje prioritetų – priešakinė gynyba, kuri turi tapti NATO gynybos laikysenos ir planavimo pagrindu. Švedijos ir Suomijos narystė NATO sustiprins saugumą ir kolektyvinę sąjungininkų gynybą dar labiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.