Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas

Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas. Jis tęsis iki 20 val. – balsavimo rinkimų dienos pabaigos. Lyginant su ankstesniais rinkimais – agitacijos draudimo laikotarpis šiek tiek sutrumpėjo, tą numato naujos įsigaliojus Rinkimų kodekso nuostatoms,

Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Nuo sekmadienio vidurnakčio prasideda rinkimų agitacijos draudimas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 7:26 PM

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad išimtys taikomos išorinei politinei reklamai, ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui iškabintai ne arčiau kaip 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Tokiu atveju, kai rinkimų agitacijos stendai, tentai, plakatai ir pan. yra arčiau kaip 50 metrų nuo pastato, kur yra balsuojama, jie turi būti pašalinti.

Rinkėjai gali neatlygintinai skelbti tuos įrašus, kurie nelaikomi rinkimų agitacija. Publikuoti socialiniuose tinkluose, kad rinkėjas ruošiasi balsuoti, kviečia balsuoti kitus arba jau pabalsavo taip pat galima.

Rinkėjams šiuo laikotarpiu tiek socialiniuose tinkluose, tiek rinkėjų administruojamose interneto svetainėse nereikėtų skelbti įrašų, kuriais agituojama už politinės kampanijos dalyvius, įvardijant konkrečius kandidatus, juos iškėlusias partijas, politinius komitetus.

Taip pat negalima dalintis agitaciniais kitų asmenų įrašais, jų komentuoti ir atlikti kitus veiksmus, kurie naujai keltų susidomėjimą kandidatu, partija, politiniu komitetu, pažymima pranešime.

Nereikėtų keisti asmeninės paskyros nuotraukos ir profilio viršelio į naują nuotrauką ar vaizdo informaciją su agitaciniais elementais už konkretų kandidatą, partiją, politinį komitetą.

Nepriklausomai nuo atlygintinumo, kandidatams negalima skelbti naujų agitacinio turinio įrašų, negalima keisti asmeninės paskyros nuotraukos ir profilio viršelio į naują nuotrauką ar vaizdo informaciją su agitaciniais elementais, taip pat siųsti priminimų asmenims, kurie išreiškė susidomėjimą iki rinkimų agitacijos draudimo pradžios kandidatų, politinių organizacijų, koalicijų sukurtais rinkimų dienos įvykiais.

Politikams negalima ir žymėti „Domina“ arba „Dalyvausiu“ rinkimų dienos renginių, kuriais išreiškiamas palaikymas kandidatams, politinėms organizacijoms, koalicijoms ar yra kiti rinkimų agitacijos požymiai.

VRK primena, kad rinkimų agitacija nelaikoma informacija apie vykstančius rinkimus, įrašai apie rinkimų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičiau paskelbimas, dokumentai, kuriuos būtina turėti balsuojant, kita informacija, kuria nėra raginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už arba prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą bei ne rinkimų politinės kampanijos dalyvio kvietimas atvykti balsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą