Po gaisro atkurtas Gėsalų rinkimų apylinkės darbas Skuodo rajone

Skuodo rajone, buvusios mokyklos pastate, kur vyksta balsavimas savivaldos rinkimuose, kilo gaisras, pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC). Jį užgesinus, dalis rinkėjų buvo nukreipiami į kitas apylinkes, tačiau šiuo metu rinkimų apylinkės darbas yra atkurtas.

Ugniagesiai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Ugniagesiai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 3:39 PM, atnaujinta Mar 5, 2023, 6:06 PM

„Rinkimų apylinkės darbas jau yra atkurtas, elektra yra paduodama per generatorių“, – Eltai sakė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

Sekmadienį dėl Gėsalų bendruomenės pastate kilusio gaisro, pastatas buvo likęs be elektros.

Kaip anksčiau pranešė BPC, sekmadienį, 14 val. 39 min., pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Skuodo rajone, Aleksandrijos seniūnijoje, Gėsalų kaime, Mokyklos gatvėje esančiame Gėsalų bendruomenės pastate kilo gaisras.

Kaip Eltai teigė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, pastate, kur kilo gaisras, vyksta balsavimas savivaldos rinkimuose. Anot jo, gaisras jau yra suvaldytas.

„Gaisras yra lokalizuotas, užsidegė antrame buvusios mokyklos aukšte esanti elektros skydinė“, – sakė R. Matonis.

Anot jo, nei balsadėžės, nei biuleteniai per gaisrą nebuvo sugadinti.

Kaip informavo VRK atstovė spaudai I. Ramanavičienė, Gėsalų rinkimų apylinkėje dirba 6 rinkimų komisijos nariai, kilusio gaisro metu apylinkėje rinkėjų nebuvo.

„Mūsų žiniomis, per incidentą niekas nenukentėjo. Rinkimų komisija, iškvietusi ugniagesius, nedelsiant sustabdė apylinkės darbą ir pasirūpino balsavimo biuletenių, išankstinio balsavimo vokų ir kitų rinkimų dokumentų saugumu“, – tvirtino VRK atstovė.

Anot jos, Gėsalų rinkimų apylinkė yra kaimiškoje vietovėje, apylinkės rinkėjų sąraše yra 251 rinkėjas. VRK duomenimis, 60 iš jų sekmadienį jau spėjo pabalsuoti iki kylant gaisrui, dar 5 rinkėjai yra balsavę iš anksto.

Pasak I. Ramanavičienės, užgesinus gaisrą Gėsalų bendruomenės pastate, rinkėjai iš pradžių buvo nukreipiami į kitas rinkimų apylinkes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.