VRK: rinkimų dieną pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai dėl galimų pažeidimų

Policijos duomenimis, iki sekmadienio ryto yra pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai dėl su savivaldos rinkimais susijusių pažeidimų, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

Jolanta Petkevičienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jolanta Petkevičienė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 10:44 AM

„Policijos šio ryto duomenimis, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai dėl Baudžiamojo kodekso 172 str. galimų pažeidimų, t. y. dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise“, – sako pirmininkė sekmadienį surengtoje VRK spaudos konferencijoje.

„Daugiausia gautų pranešimų dėl galimų Baudžiamojo kodekso pažeidimų yra Vilniaus ir Alytaus apskrityse“, – pažymėjo ji.

Tačiau kol kas, pasak J. Petkevičienės, rimtesnių pažeidimų nenustatyta.

ELTA primena, kad sekmadienį, kovo 5 dieną, Lietuvoje vyksta savivaldos ir merų rinkimai. Balsavimas 60-yje savivaldybių rinkimų apylinkių vyksta nuo 7.00 iki 20.00 valandos. Rinkėjų sąraše yra beveik 2,39 mln. šalies gyventojų. Kad balsavimas vyktų sklandžiai, rinkimų apylinkėse dirba beveik 15 tūkst. apylinkių komisijų narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.