„Baltosios pirštinės“ vadovas: Vilniaus apskrityje buvo fiksuota daugiausiai pranešimų apie galimus pažeidimus

Pasak visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovo Laimono Petreikio, sekmadienį vykusių savivaldos ir merų rinkimų metu „Baltosios pirštinės“ iš stebėtojų ir gyventojų daugiausiai pranešimų apie galimus rinkimų agitacijos pažeidimus gavo iš Vilniaus apskrityje esančių apygardų.

 L.Petreikis.<br>D.Labučio nuotr.
 L.Petreikis.<br>D.Labučio nuotr.
 L.Petreikis.<br>D.Labučio nuotr.
 L.Petreikis.<br>D.Labučio nuotr.
 L.Petreikis.<br>D.Labučio nuotr.
 L.Petreikis.<br>D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 1:20 PM

Taip pat buvo gauta daug pranešimų apie pažeidimus pačiame Vilniaus mieste, bei Alytuje ir Alytaus apskrityje.

„Mes kalbame apie Vilniaus apskritį. Tai yra Šalčininkai, Švenčionys, Trakai, Širvintos. Būtent šiose savivaldybėse buvo fiksuota daugiausiai pranešimų apie galimus pažeidimus. Mūsų duomenimis, kai kurie, bet ne visi, iš jų pasitvirtino. Ir iš rinkimų komisijų tam tikrų pažeidimų yra. Tačiau minėjau, kad negalime teigti, kad tie pažeidimai buvo tokie masiniai ir tokie šiurkštūs, kad tai lemtų rinkimų baigtį vienoje ar kitoje rinkimų apygardoje“, – pirmadienį VRK organizuojamos spaudos konferencijos metu teigė L. Petreikis.

„Panašiai policija fiksavo daugiausiai pranešimų Vilniuje ir Alytuje. Alytaus apskrityje panašiai fiksavome“, – pridūrė jis.

„Baltosios pirštinės“ vadovas paminėjo, kad Vilniaus regionas ankstesnių rinkimų laikotarpiais irgi buvęs problematiškas ir dėl to yra ypatingai stebimas.

„Įprastai, per mūsų ilgametę praktiką, tai problematiškiausios vietos būna būtent Vilniaus regionas ir ten esantis aplinkui Vilniaus miestą kiti rajonai. Ten ir telkiame savo pajėgumus“, – sakė jis.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.