A. Tapinas kreipėsi į Klaipėdos teismą dėl R. Žemaitaičio: prašo po 10 tūkst. eurų jo ir „Laisvės TV“ žalai atlyginti

Klaipėdos apylinkės teismas praneša apie kovo 1 d. gautą civilinę bylą pagal ieškovų Andriaus Balio Tapino ir VšĮ „Laisvės TV“ ieškinį atsakovui Remigijui Žemaitaičiui dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, dalykinę reputaciją, tokių duomenų paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

 A. Tapinas ir R. Žemaitaitis. <br> Lrytas.lt koliažas.
 A. Tapinas ir R. Žemaitaitis. <br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-06 15:56

Kaip skelbiama Klaipėdos apylinkės teisme, A. Tapinas kreipėsi į teismą su ieškiniu, prašydamas 3 dalykų: pripažinti, kad atsakovas savo „Facebook“ paskyroje apie A.Tapiną ir VšĮ „Laisvės TV“ viešai paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, žeminančią A. Tapino garbę ir orumą bei VšĮ „Laisvės TV“ dalykinę reputaciją.

Taip pat įpareigoti atsakovą socialiniame tinkle „Facebook“ per savo paskyrą per 2 savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos paskelbti tikrovės neatitinkančią informaciją paneigiantį pranešimą, kuris turi neribotą laiką likti minėtoje atsakovo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, ir per 2 savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos panaikinti paskyroje atliktus įrašus.

Taip pat prašoma atlyginti 10 tūkst. eurų neturtinės žalos A. Tapino ir VšĮ „Laisvės TV“ naudai bei ieškovų patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apylinkės teismas praneša kovo 2 d. ieškovų pateiktą ieškinį priėmęs ir nustatęs atsakovui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.