G. Landsbergis po susitikimo Baltuosiuose rūmuose: su JAV vienodai matome Kinijos keliamas grėsmes

Pirmadienį Lietuvos užsienio reikalų ministras susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Nacionalinės saugumo tarybos koordinatoriumi Indijos-Ramiojo vandenynų regiono klausimais Kurtu Campbellu, skelbiama Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime žiniasklaidai.

 G. Landsbergis.<br> URM nuotr.
 G. Landsbergis.<br> URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2023, 8:51 PM

„Lietuvos-JAV strateginis dialogas dėl Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono yra svarbus diplomatinis instrumentas, padedantis koordinuoti veiksmus, reaguojant į Kinijos globalią laikyseną, signalus dėl didėjančios Kinijos paramos Rusijai kare prieš Ukrainą, o taip pat ekonominį bei politinį spaudimą Lietuvai, kitoms šalims Europoje ir kituose žemynuose. Su Jungtinėmis Valstijomis vienodai matome Kinijos keliamas grėsmes,“ – po svarbaus susitikimo Baltuosiuose rūmuose sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Taip pat panašiai vertiname ir bendradarbiavimo su Indijos-Ramiojo vandenynų regionu svarbą, todėl labai vertinu JAV partnerių ryžtą ir toliau stiprinti šį dialogą bei paversti šį veiksmingą JAV-Lietuvos dvišalio bendradarbiavimo instrumentą ilgalaikiu“, – pažymėjo ministras.

Pridedama, kad Lietuviškos kilmės prekių eksportas į 10 Indijos-Ramiojo vandenyno šalių 2022 metais lyginant su 2021 metais nuosekliai augo. Per 2022 metus lietuviškos kilmės prekės aktyviai importuotos į Australiją (146,5 mln. eurų, +44 proc.), Pietų Korėją (92,6 mln. eurų, +23 proc.), Japoniją (88,4 mln. eurų, +25 proc.), Taivaną (21,74 mln. eurų, +31 proc.; 78 proc. viso eksporto į Taivaną yra lietuviškos kilmės) bei kitas regiono šalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.