A. Anušauskas apie rekomendacijas nesinaudoti „TikTok“: manau, kad KAM darbuotojai jas vykdo

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad Krašto apsaugos ministerijos (KAM) darbuotojai paiso rekomendacijų nesinaudoti kiniška „TikTok“ programėle. Pasak jo, ši programėlė kelia realias grėsmes, nes šios socialinės platformos vartotojai patys suteikia prieigą prie asmeninės informacijos.

Arvydas Anušauskas<br>KAM/A.Pliadžio/K.Kavolėlio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>KAM/A.Pliadžio/K.Kavolėlio nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 9:00 AM

„Mano galva, jeigu Krašto apsaugos ministerijoje yra rekomenduojama, tai ir yra vykdoma. Tai noriu pabrėžti. Mūsų rekomendacijos nėra tokios, kurios yra nevykdomos“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė A. Anušauskas.

Ministras pabrėžia, kad patys žmonės suteikia teisę panašioms programėlėms naudotis asmenine informacija.

„Visada reikia vertinti atsižvelgiant į realias grėsmes. Informacijos surinkimui per įvairius apps‘us galimybės visada yra ir tas galimybes suteikia patys žmonės, spaudaliodami mygtukus ir leisdami tai programėlei imti jūsų kontaktus, nuotrauką, visą vidaus informaciją. Dėl to ir šitoje vietoje tikrai netrukdo edukacija ir rekomendacijos“, – pabrėžė jis.

Pasigirdus siūlymams neleisti politikams, valstybės tarnautojams, kariams naudotis kiniška programėle „TikTok“, Krašto apsaugos ministerija (KAM) informavo apie svarstymą šiuo metu įvesti rekomendacijas nenaudoti „TikTok“ tarnybiniuose įrenginiuose.

ELTA primena, kad EK pareigūnams jau uždrausta naudotis programėle „TikTok“ oficialiuose įrenginiuose. Pagal naująjį draudimą Komisijos pareigūnai šia Kinijos vaizdo įrašų dalijimosi platforma nebegali naudotis ir asmeniniuose įrenginiuose, kuriuose esama oficialių programėlių.

Komisija nurodė pareigūnams ištrinti šią programėlę kuo greičiau ir tai padaryti vėliausiai iki kovo 15 d.

Panašus draudimas pernai buvo įvestas ir JAV. Kai kurie šios šalies įstatymų leidėjai siekia, kad „TikTok“ programėlė būtų uždrausta visos šalies mastu.

Tuo tarpu Danijos parlamentas, motyvuojant „šnipinėjimo pavojumi“, paskelbė paprašęs parlamento narių ir visų darbuotojų pašalinti „TikTok“ programėlę iš darbinių mobiliųjų įrenginių.

Panašų draudimą pritaikyti Lietuvoje tiek politikams, tiek valstybės tarnautojams, tiek kariams siūlo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

„TikTok“ yra Kinijos socialinis tinklas. Baiminamasi, kad per jį Pekinas gali rinkti įvairius duomenis apie asmenis Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.