VSD tvirtina, kad Rusija turi ribotas galimybės daryti įtaką Lietuvos politinę sandarai

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis teigia, praėjusį sekmadienį vykusiuose savivaldybių merų ir tarybų rinkimuose saugumo tarnybos neužfiksavo jokių užsienio valstybių bandymų paveikti rinkimus. Be to, pasak pareigūno, šiuo metu Kremliaus režimo galimybės daryti įtaką Lietuvos politinei struktūrai yra gerokai sumažėjusios.

Darius Jauniškis <br>T.Bauro nuotr.
Darius Jauniškis <br>T.Bauro nuotr.
Darius Jauniškis <br>T.Bauro nuotr.
Darius Jauniškis <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 2:30 PM

„Galiu pasidžiaugti, kad kažkokių rizikų ar kišimosi iš užsienio mes tikrai nepastebėjome“, – ketvirtadienį Prezidentūroje susirinkusiems žurnalistams sakė VSD vadas.

„Dabar Rusija turi labai ribotas galimybes kažkaip įtakoti Lietuvos politinę sandarą“, – sakė D. Jauniškis, omenyje turėdamas iš šalies už veiklą, nesuderinamą su diplomato statusu, išsiųstus Rusijos ambasados darbuotojus.

Anot VSD vado, vienintelės priemonės, kaip Rusija gali bandyti daryti įtaką Lietuvos politiniams procesams – informacinės ir kibernetinės operacijos bei režimui palankūs asmenys.

„Vienintelis būdas – informacinės operacijos, kibernetinės operacijos ir, be jokios abejonės, psichologinės operacijos. Ir visokie veikėjai, per kuriuos yra veikiama“, – nurodė jis.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko savivaldybių merų ir tarybų rinkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.