Konservatorius su socialdemokratu susipyko dėl to, kuri partija laimėjo rinkimus

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimų rezultatai rodo, kad 2024 metų Seimo rinkimus turėtų laimėti būtent konservatorių partija, įsitikinęs konservatorius Kęstutis Masiulis, nepaisant to, kad savivaldos rinkimų laimėtojais pasiskelbė socialdemokratai.

Politikai nesutarė, kuri partija laimėjo savivaldos rinkimuose.<br>Lrytas.lt koliažas
Politikai nesutarė, kuri partija laimėjo savivaldos rinkimuose.<br>Lrytas.lt koliažas
M. Sinkevičius ir V. Blinkevičiūtė.<br>V. Skaraičio nuotr.
M. Sinkevičius ir V. Blinkevičiūtė.<br>V. Skaraičio nuotr.
Konservatoriai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Konservatoriai.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Konservatoriai.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Konservatoriai.<br>V.Skaraičio nuotr.
M. Sinkevičius ir V. Blinkevičiūtė.<br>V. Skaraičio nuotr.
M. Sinkevičius ir V. Blinkevičiūtė.<br>V. Skaraičio nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Konservatoriai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Konservatoriai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Mar 11, 2023, 12:51 PM

Tuo metu socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius įsitikinęs, kad pagerėję socdemų rezultatai didžiuosiuose miestuose turėtų būti rimtas pavojaus signalas visai valdančiajai daugumai.

Pasigedo konservatorių džiaugsmo

Geriausiai sekmadienį įvykusiuose savivaldos rinkimuose pasirodžiusių socialdemokratų ir konservatorių partijų atstovai „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Oponentai“ susiginčijo, kaip reikėtų vertinti šių partijų pasiektus rezultatus.

Socialdemokratų rinkimų štabo vadovas, perrinktas Jonavos meras M.Sinkevičius teigė, kad, nors konservatoriai, vertindami savivaldos rinkimų rezultatus, kalba apie pasiektas pergales, tačiau jokio džiugesio šių politikų akyse M.Sinkevičius teigė nematęs.

Anot jo, konservatorių pasiektos pergalės savivaldos rinkimuose – tik nominalios.

„Rytinės spaudos konferencijos metu mačiau, kad prieš mus kalbėję konservatorių kolegos – A.Vyšniauskas, V.Benkunskas, A.Petrošius, R.Morkūnaitė-Mikulėnienė – buvo pavargę po nakties, be nuotaikos, nusiminę, ir, matyt, su šiokia tokia baime, kaip viskas pasibaigs.

Nors vaidinama, kad rezultatai neblogi ir bandoma pasakyti, kad kai kur yra laimėjimai, bet, matyt, kad nėra labai kuo pasigirti, išskyrus didžiuosius miestus, Klaipėdą ir Vilnių, kur pergalės viltis vis dar yra“, – įvertino M.Sinkevičius.

Politikas įsitikinęs, kad savivaldos rinkimų lyderiai vis dar yra socialdemokratai.

Mato pergalę

Tuo metu konservatorius, Seimo narys K.Masiulis nurodė nesantis toks psichologas, kaip M.Sinkevičius, todėl apie nuovargį teigė nekalbėsiantis.

Tačiau vertindamas savivaldos rinkimų rezultatus, K.Masiulis prognozavo, kad būtent konservatoriai 2024 metų Seimo rinkimuose surinks daugiausiai rinkėjų balsų.

„M.Sinkevičius bando ekstrapoliuoti ir sakyti, kad mums rinkimų rezultatai blogi. Aš rezultatus ekstrapoliuoju į būsimus Seimo rinkimus, ir manau, kad jie yra fantastiškai geri – ne socialdemokratams, o mums“, – prognozavo Seimo narys.

Tuo metu socialdemokratams, anot jo, nėra kuo labai džiaugtis.

„Ar jūs norėtumėte mainyti vieną Vilniaus merą į penkis kitų savivaldybių merus? Ar į dešimt? Ar į penkiolika? Vilniuje jau dabar yra daug apygardų. Praeituose rinkimuose į Seimą padaugėjo viena, kituose rinkimuose – dar viena ar dvejomis.

Kaune „ėjo“ rinkiminis sąrašas (V.Matijošaičio vedamas rinkimų komitetas surinko daugiausiai balsų Kaune – aut.past.), tačiau rinkiminis sąrašas Seimo rinkimuose nedalyvaus. Kauniečiai anąkart balsavo už dešiniuosius, ir vėl balsuos už dešiniuosius.

Žiūrėkime į Klaipėdą, kur mūsų niekada nerinkdavo – ten dominuodavo liberalai. Ir vėl mes neblogai atrodome“, – konservatoriams palankias aplinkybes vardijo K.Masiulis.

„Ekstrapoliuoju savivaldos rinkimų rezultatus ir matau, kad konservatoriams šviečiasi pirma vieta Seimo rinkimuose“, – apibendrino jis.

Pavojaus signalas?

Savo ruožtu M.Sinkevičius, atsakydamas į K.Masiulio svarstymus, nevengė ironijos.

„Profesorius nebūtų profesoriumi, jeigu neekstrapoliuotų labiausiai, pasakydamas, kad blogai, pasirodo, yra gerai, arba dabar blogai po metų bus labai gerai.

Aišku, džiaugiuosi už visus, pasirodo, visi, kurie dalyvavo rinkimuose, yra rinkimų laimėtojai, o tie, kurie parodė geriausius rezultatus ir pagal merų, ir pagal mandatų skaičių, pasirodo, nieko nelaimėjo“, – stebėjosi M.Sinkevičius.

Jis pabrėžė, kad rinkimai dar nesibaigė – dar liko antras turas, yra įvairių scenarijų, kaip jis dar gali pasibaigti.

„Dar užsiimame ir ateities spėjimais, futuristika, kokią įtaką šie rinkimai turės Seimo rinkimų rezultatams. Jeigu matome koreliaciją – ji, turbūt, egzistuoja, tai drįsčiau teigti, kad į tam tikras teritorijas po ilgo laiko socialdemokratai grįžo, turės frakcijas ir Klaipėdoje, ir Kaune, ir Vilniuje.

Tai yra aiškus signalas, kad žmonės vis labiau renkasi socialdemokratus, ir tai yra labai didelis įspėjimas ir aliarmo signalas valdančiajai daugumai, kad socdemai auga“, – įsitikinęs M.Sinkevičius.

Savivaldos rinkimų antrasis turas vyks kovo 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.