Seime skandalą sukėlęs O. Šurajevas čia daugiau įleistas nebus: policija skelbia, kad jam gresia atsakomybė

Po skandalingo apsilankymo Seime tinklaraštininkui, „Metų valstybės kūrėjo“ apdovanojimą pelniusiam Olegui Šurajevui parlamento rūmai užsidaro. Jis čia lankytis negalės, nes neribotam laikui jam apribotas patekimas į Seimo rūmus. Apie tokį pasirašytą įsakymą trečiadienį Seimo valdybos narius informavo Seimo kancleris Modestas Gelbūda.

Olegas Šurajevas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas Ukraina<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olegas Šurajevas Ukraina<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 11:12 AM, atnaujinta Mar 15, 2023, 11:29 AM

„Iš tiesų vakar įvyko incidentas, kuriame dalyvavo O. Šurajevas. (...) Seimo kanceliarija nedelsiant reagavo, suformavo komisiją, kuri nagrinėja Seimo rūmų tvarkos pažeidimus. Komisija surinko pakankamai duomenų ir rekomendavo neribotam laikui apriboti Olegui Šurajevui patekimą į Seimo rūmus. Tai reiškia, kad jam nebus išrašomi leidimai. Kaip Seimo kancleris jau pasirašiau įsakymą, patvirtinantį komisijos rekomendaciją“, – sakė M. Gelbūda.

Atsakydamas į Seimo valdybos narių klausimus, jis sakė, kad Seimo kanceliarija dėl pažeidimų nesikreipė į policiją dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Tačiau Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, įvertinę antradienį viešojoje erdvėje pasirodžiusį Olego Šurajevo vaizdo įrašą, dėl tokio asmens elgesio Seimo rūmuose priėmė sprendimą pradėti administracinę teiseną pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 str. 1 d. (Nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas), t. y. necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį.

Už tokį elgesį įstatymas numato atsakomybę – baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Pasipiktinę O. Šurajevo elgesiu, kuris užgauliojo kai kuriuos politikus, Seimo valdybos nariai reikalavo atsakyti, kas užsakė jam leidimą patekti į parlamento rūmus. Anot Seimo kanclerio, leidimą jam užsakė Seimo narė Aušrinė Armonaitė. Seimo vicepirmininko Andriaus Mazuronio nuomone, raudonos ribos peržengtos, situacija buvo labai rimta ir netoleruotina.

„Čia ir saugumo klausimas, tai apnuogino labai rimtas spragas“, – apie O. Šurajevo performansą kalbėjo Seimo vicepirmininkas Julius Sabatauskas.

Seimo kanceliarija, anot jos vadovo, elgėsi pagal įgaliojimus. „Mes neturime svečių tramdymo departamento“, – į parlamentarų kritiką atsakė M. Gelbūda.

Nebaksnoti į išorę kvietė konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Seimo vicepirmininkė ragino vienodai principingai vertinti ir Seimo narių elgesį, kurie dažnai iš Seimo tribūnos neetiškai kalba apie oponentus.

Primename, kad Seime antradienį apsilankęs komikas O. Šurajevas nusprendė paprovokuoti kai kuriuos Seimo narius.

Nors daliai politikų jo apsilankymas sukėlė šypsnį, keli parlamentarai liko nepatenkinti šiuo vizitu ir vyras galiausiai buvo paprašytas palikti Seimo patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.