I. Šimonytė nesutinka su opozicijos kritika dėl S. Šedbaro paskyrimo į KT: nemanau, kad politinis „atšalimas“ gera praktika

Premjerė Ingrida Šimonytė skeptiškai vertina opozicijos viešai reiškiamą kritiką, kad buvęs parlamentaras, anksčiau priklausęs konservatorių partijai, Stasys Šedbaras buvo paskirtas į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo pareigas be „atšalimo laikotarpio“.

 Ingrida Šimonytė.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Ingrida Šimonytė.<br> D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 3:02 PM

Ministrė pirmininkė akcentuoja, kad Lietuvoje nėra perteklius talentingų ir didelę patirtį turinčių žmonių, kad jiems būtų galima taikyti politinio atšalimo laikotarpį.

„Atšalimo metodologija yra ne mano. Aš manau, kad žmonės, kurie dirbo viešajame sektoriuje ir dirbo gerai, tai yra dirbo viešajai naudai, jeigu jie keičia savo poziciją į kitą viešosios naudos kažkokią poziciją, neišeina į privatų verslą, kurį prižiūrėjo būdami viešajame sektoriuje... Kam yra taikomas atšalimas – atšalimas paprastai taikomas tam, kad tu neitum dirbti ten, ką tu prieš tai prižiūrėjai, nes tai kelia klausimų, ar tu tinkamai atlikai savo viešąsias pareigas“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

Premjerė mano, kad talentingiems, didelę praktiką turintiems žmonėms neturėtų būti taikoma „atšalimo praktika“. Juos, pasak I. Šimonytės, kaip tik reikėtų siekti įdarbinti viešajame sektoriuje.

„Kad būtų taikomas atšalimo laikotarpis viešoje praktikoje, kaip čia tą praktiką buvo suformavęs ekscelencija prezidentas ir jo patarėjai, kai kuriems buvusiems ministrams ir pritaikęs, tai aš nemanau, kad tai yra gera praktika“, – sakė Vyriausybės vadovė.

„Lietuvoje nėra pertekliaus labai talentingų, gabių ir didelę patirtį turinčių žmonių, kurie reikalingi įvairiose pozicijose, kad mes galėtume vis juos nešti kur nors pagulėti ant kažkokio ledo maišo metus ar du ir paskui prisiminę, iš ten išsitraukę bandyti įkalbinti grįžti į kažkokį viešą darbą. Tai aš nematau čia didelės problemos“, – taip pat pažymėjo ji.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį paskyrė S. Šedbarą į KT teisėjus. Politiko kandidatūrą į KT teikė buvusi laikinoji LAT pirmininkė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

S. Šedbaras yra dirbęs KT teisėju 1993–1996 m., jis taip pat ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, dirbo Lietuvos aukštesniojo administracinio teismo pirmininku, teisingumo viceministru, LAT teisėju, Vilniaus miesto rajono teismo teisėju.

Politikas yra sustabdęs savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, tačiau jo kandidatūra Seimo opozicijai kėlė abejonių, ar tapęs teisėju S. Šedbaras galės išlikti politiškai neutralus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.