Panevėžyje pagimdžius 13-metei policija galės atlikti papildomą tyrimą: atskleidė, kaip jaučiasi mama ir naujagimis

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pagimdė vos 13-os metų neįgali mergaitė, praneša „TV3 žinios“.

Panevėžyje pagimdžius 13-metei policija galės atlikti papildomą tyrimą: atskleidė, kaip jaučiasi mama ir naujagimis.<br>Lrytas.lt koliažas
Panevėžyje pagimdžius 13-metei policija galės atlikti papildomą tyrimą: atskleidė, kaip jaučiasi mama ir naujagimis.<br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 9:37 AM

Pasak Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos, mažoji gimdyvė ir kūdikis jaučiasi gerai, o sustiprėję abu keliaus pas laikinuosius globėjus.

Policijos pareigūnai dabar galės inicijuoti papildomus tyrimus – naujagimiui bus atliekamas DNR tyrimas tėvystei nustatyti.

Vasario pabaigoje buvo pranešta, kad vienos Panevėžio rajono seniūnijos šeimoje kovo mėnesį gimdyti ruošiasi 13 metų mergaitė. Kūdikio besilaukianti mažametė turi negalią ir lytiškai galimai buvo išnaudojama nuo 11 metų.

Dar 2020 metais dėl problemų šeimoje kreiptasi į Vaiko teisių apsaugos tarnybą. Buvo prašoma apsaugoti mergaitę ir perkelti ją gyventi pas globėjus. Tačiau specialistai nustatė, kad tuomet 11-metei mergaitei šeimoje gyventi saugu. Ji taip ir liko gyventi šeimoje.

Naujienų portalui lrytas.lt prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė suteikė informacijos, kad nuo praėjusių metų gruodžio 29 d. yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio išžaginimo.

Baudžiamajame kodekse numatyta, jog tas, kas išžagino mažametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.