Aiškėja, kas gali užimti TTK pirmininko postą: realiausi kandidatai A. Vyšniauskas ir I. Haase

Aiškėja, kas antradienį galėtų pakeisti į Konstitucinį Teismą (KT) išrinktą buvusį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininką Stasį Šedbarą. Seimo konservatorius Andrius Vyšniauskas pripažįsta, kad jis ir jo frakcijos kolegė Irena Haase yra realiausi kandidatai užimti TTK pirmininko postą.

Aiškėja, kas gali užimti TTK pirmininko postą: realiausi kandidatai A. Vyšniauskas ir I. Haase.<br> Lrytas.lt koliažas
Aiškėja, kas gali užimti TTK pirmininko postą: realiausi kandidatai A. Vyšniauskas ir I. Haase.<br> Lrytas.lt koliažas
Politikas Andrius Vyšniauskas. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Politikas Andrius Vyšniauskas. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Seimo narė Irena Haase. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Seimo narė Irena Haase. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 2:27 PM

„Komitete mes esame du kolegos, kurie dirba ilgesnį laiką, tai yra Irena Haase ir aš. Manau, kad mes abu galėtume būti gebantys vadovauti vienodai komitetui, o kaip frakcija apsispręs, tai spręsime antradienį frakcijos posėdyje“, – Eltai teigė A. Vyšniauskas. Paklaustas, ar frakcijai apsisprendus deleguoti jį į Teisės ir teisėtvarkos komiteto postą imtųsi šių pareigų, politikas tikina jokių pareigų nesibaidantis ir nesikratantis. Visgi politikas akcentuoja, kad į komiteto pirmininko postą puikiai tiktų ir TTK narė I. Haase.

„Mes abu esame vienodai stiprūs kandidatai, galbūt skirtingos patirtys ir skirtingos stiprybės. Ir, manau, kad tas principas, kurį mes turime dabar frakcijoje, kad nesistengiame eiti į kažkokias varžytuves, bet bandome ieškoti kompromisų ir diskutuojame, jis primes prie to, kas yra geriausias kandidatas“, – sakė A. Vyšniauskas.

„Aš manau, kadangi komitetas turi šiek tiek savo specifikos ir reikia patirties jame dirbant. Aš oficialiai komiteto nariu esu nuo gruodžio mėnesio, tačiau neoficialiai daugiau nei metai, nes pavadavau Gabrielių Landsbergį“, – taip pat pažymėjo jis.

Kaip teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos Krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, dėl naujo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Seimo konservatoriai turėtų apsispręsti ateinančią savaitę.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį paskyrė buvusį Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininką Stasį Šedbarą į KT teisėjus. Politiko kandidatūrą į KT teikė buvusi laikinoji LAT pirmininkė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

S. Šedbaras yra dirbęs KT teisėju 1993–1996 m., jis taip pat ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, dirbo Lietuvos aukštesniojo administracinio teismo pirmininku, teisingumo viceministru, LAT teisėju, Vilniaus miesto rajono teismo teisėju.

Politikas yra sustabdęs savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, tačiau jo kandidatūra Seimo opozicijai kėlė abejonių, ar tapęs teisėju S. Šedbaras galės išlikti politiškai neutralus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.