Milda Kuizinaitė. Skubiai griebkimės žirklių ir liniuočių

„Google“ šiemet atleido 12 tūkst. darbuotojų, „Facebook“ – 11 tūkst., „Microsoft“ – 10 tūkst. O „Twitter“ savininku tapęs Elonas Muskas atsisakė net trijų ketvirtadalių pavaldinių. Visi jie esą dirbo nereikalingus ir nenaudingus darbus.

Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Milda Kuizinaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-17 05:56

Bet kiek žmonijai svarbių darbų dar liko nepadaryta! Antai Lietuvoje Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba penkerius metus svėrė, matavo, skaičiavo ir nustatė, kad vidutinis kišenės gylis moterų drabužiuose yra apie 14 centimetrų, o vyriškuose – apie 23 centimetrus.

Nustatyta, kad standartinių moteriškų džinsų kišenėse telpa vos 10 proc. populiariausių prekių ženklų mobiliųjų telefonų.

Įvardyta ir daugiau moterų gyvenimą apsunkinančių problemų – standartinė pianino klaviatūra yra nepatogi moterų plaštakoms, dėl to jos netgi patiria traumų.

Pasirodo, moterims per dideli ir išmaniųjų telefonų ekranai – vidutinis vyras šiuos įrenginius gali valdyti viena ranka, o žinutę norinčioms perskaityti ar išsiųsti moterims prireikia abiejų.

Ne visi šie atradimai padaryti maždaug 600 tūkst. eurų valstybei kainavusios kampanijos metu – dauguma jų jau surašyti aktyvistės, lyčių lygybės temų komentatorės C.C.Perez knygoje „Nematomos moterys“, kurią ir šiandien galima rasti knygynuose.

Bet matuoti, sverti ir keisti dar tikrai yra ką. Vien sporto pasaulyje lyčių nelygybės yra tiek, kad darbo užtektų tūkstantinei armijai bedarbių, atleistų iš informacinių technologijų kompanijų.

Štai Japonijoje, Nagojos mieste, praėjusį savaitgalį vyko tiktai moterims skirtas maratonas. O kur dar kitos sporto šakos ir jų įranga?

Vienodo dydžio krepšinio kamuoliais mergaitės ir berniukai žaidžia tik iki 15 metų, vėliau moterys į krepšį mėto mažesnį kamuolį nei vyrai.

Vyrų varžybose sviedžiamas diskas sveria du, o moterų – tik vieną kilogramą. Nevienodo svorio ir ietys – vyrai meta 800 gramų sveriantį įrankį, o moterims skirtos ietys sveria 600 gramų.

Be to, jau seniai pastebėta, kad daugumos moteriškų batų raišteliai siauresni, o vyriškų – platesni, bet trumpesni. Reikia skubiai reaguoti. Ko snaudžia mūsų Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba? Pinigų pritrūko?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.