VRK: balsuoti iš naujo sugrįžo beveik 2 trečdaliai Anykščių rajono savivaldybės rinkėjų

Anykščių rajono savivaldybės rinkėjai išgirdo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) prašymą. Beveik 2 trečdaliai pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsavusių anykštėnų atėjo balsuoti iš naujo, teigia VRK.

Rinkimai<br>V.Skaraičio nuotr.
Rinkimai<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 10:34 AM

VRK duomenys rodo, kad iš 100 Anykščių rajono savivaldybės rinkėjų, kurie balsavo pirmąją išankstinio balsavimo dieną ir kurių balsus, gavusi teismo sprendimą VRK turėjo anuliuoti, sugrįžo į balsavimo vietas 64 anykštėnai.

VRK primena, kad likusieji rinkėjai dar gali ateiti kovo 19-ąją, sekmadienį, į bet kurią Anykščių rajono savivaldybės rinkimų apylinkę ir išreikšti savo pilietinę valią nuo 7 iki 20 val.

VRK duomenimis, Anykščių rinkėjų balsavimo aktyvumas po trijų išankstinio balsavimo dienų siekia 7,7 procento.

Dėl Anykščių rajono mero posto II rinkimų ture varžosi Kęstutis Tubis ir Dainius Žiogelis.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į Anykščių rajono merus K. Tubis. Panevėžio apygardos teismui nusprendus, kad politikas yra kaltas dėl prekybos poveikiu ir jam uždrausta ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje, kovo 7 d. VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, pašalino K. Tubį iš Anykščių rajono mero rinkimų, kuriuose jis jau buvo patekęs į antrą turą. Šis sprendimas buvo apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Teismas panaikino VRK sprendimą šalinti K. Tubį iš rinkimų, komisija politiką sugrąžino į kovą dėl Anykščių rajono mero pozicijos.

Po šių istorijų Seimo nariai – tiek opozicijos, tiek ir valdančiųjų atstovai – ėmė piktintis VRK veikla. Vieni pradėjo kalbėti apie būtinybę rengti naujus merų rinkimų Anykščiuose ir Visagine, kiti ėmė kelti abejones dėl dabartinės VRK pirmininkės Jolantos Petkevičienės galimybių toliau eiti pareigas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.