Kaip Lietuva gyveno praėjusią savaitę: nuo Visagino iki pajūrio

„Lietuvos ryto“ žvilgsnis į tai, kas per savaitę vyko Lietuvoje.

Lazdijų rajono keliais pradėję važinėti trys aštuonviečiai elektrobusai „Toyota Proace Verso“.
Lazdijų rajono keliais pradėję važinėti trys aštuonviečiai elektrobusai „Toyota Proace Verso“.
Užsiliepsnojo prekybos centro „Saulės miestas“ stogas.<br>D.Matvejevo nuotr.
Užsiliepsnojo prekybos centro „Saulės miestas“ stogas.<br>D.Matvejevo nuotr.
Senosiose kapinėse buvo atnaujinta kapavietė bei paminklas, nes senasis buvo prastos būklės, nuo jo buvo pavogti visi metaliniai elementai.
Senosiose kapinėse buvo atnaujinta kapavietė bei paminklas, nes senasis buvo prastos būklės, nuo jo buvo pavogti visi metaliniai elementai.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-03-18 20:21

Šiauliai

Penktadienį ryte užsiliepsnojo prekybos centro „Saulės miestas“ stogas. Iš pastato teko evakuoti žmones.

Paaiškėjo, kad užsidegus maisto gaminimo aparatui liepsna pateko į ventiliacijos sistemą ir uždegė ten susikaupusius riebalus. Ugnis ortakiu pakilo į viršų ir padegė stogo dangą. Ugniagesiai ugnį numalšino per valandą.

Gaisro padaryti nuostoliai dar tikslinami. Ugniagesiams teko nuardyti keliasdešimt kvadratinių metrų stogo dangos, gesinant gaisrą vandeniu buvo sulieta dalis patalpų, dėl čia susikaupusių dūmų jas teko vėdinti.

Žmonės per gaisrą nenukentėjo.

Lazdijai

Atokiuose rajono vienkiemiuose gyvenantiems žmonėms sunku nuvykti į miestą, nes maršrutiniai autobusai važiuoja retai, nepatogūs jų grafikai.

Tikimasi, kad problemą padės išspręsti Lazdijų rajono keliais pradėję važinėti trys aštuonviečiai elektrobusai „Toyota Proace Verso“.

Kelionę gyventojai gali užsisakyti telefonu, internete ar mobiliąja programėle. Rajono ribose už kelionę mokėti nereikės. Jei susidarys norinčiųjų eilė, pirmenybė bus teikiama vykstantiems į sveikatos bei kitas viešąsias įstaigas.

Rokiškis

Supykęs 42 metų vyras paleido telefoną ir pataikė 54 metų moteriai į veidą. Nukentėjėlė apie tai iškart pranešė policijai, tačiau vyras spruko pro duris.

Vis dėlto pabėgti jam nepavyko, greitai buvo sulaikytas pareigūnų.

Tiek nukentėjėlė, tiek mušeika buvo girti.

Panevėžys

Respublikinėje Panevėžio ligoninėje pagimdė 13-metė mergaitė. Vaiko teisių apsaugos tarnybos duomenimis, pagimdžiusi mergaitė ir kūdikis jaučiasi gerai, planuojama, kad vėliau abu keliaus pas laikinuosius globėjus. Mergaitė turi negalią ir lytiškai galimai buvo išnaudojama nuo 11 metų.

Kūdikiui bus atliekamas DNR tyrimas tėvystei nustatyti, po kurio paaiškės mažametės žagintojas. Dabar įtarimai pareikšti vienam iš 13-metės artimos aplinkos žmonių.

Paryčiais girtam 36 metų vyrui nepatiko, kad sugyventinės 17-metis sūnus įsijungęs kompiuterį, ir jis ėmė priekaištauti, kad išjungtų internetą.

Į priekaištus paauglys atsakė rankos smūgiu į veidą. Nukentėjėlis į alkoholio matuoklį pripūtė beveik 1,8 promilės, mušeika buvo blaivus.

Klaipėdos ir Nemuno gatvių sankryžoje kažkoks vairuotojas pasielgė niekšiškai. Sukdamas jis partrenkė per perėją einančią 29 metų moterį ir nesustojęs nuvažiavo.

Tiek pėsčiajai, tiek vairuotojui degė žalias šviesoforo signalas.

Satkūnai

Biržų rajone 32 metų vyras atvyko traktoriumi pas giminaitį išsiurbti iš prie ūkinio pastato esančios duobės srutų.

Po kurio laiko šeimininkas pro langą išvydo namo link einantį kruviną giminaitį. Jo viena ranka buvo nuplėšta.

Ranka buvo nutraukta prie pat peties. Vyras buvo vežamas į Panevėžio ligoninę, bet nuo patirtų sužeidimų mirė.

Traktorių ir srutovežį jungiantis kardaninis velenas nebuvo uždengtas specialia apsauga, todėl manoma, kad besisukantis velenas užgriebė nelaimėlio drabužius ir nutraukė ranką.

Druskininkai

Šiomis dienomis kurorte minimos Lietuvos krepšinio taisyklių pradininko, žymaus gydomosios kūno kultūros specialisto, Gimnastikos ir sporto federacijos įkūrėjo, žurnalisto, daugkartinio Lietuvos teniso čempiono, pedagogo K.Dineikos 125-osios gimimo metinės.

Senosiose kapinėse buvo atnaujinta kapavietė bei paminklas, nes senasis buvo prastos būklės, nuo jo buvo pavogti visi metaliniai elementai.

Sporto patriarchas Druskininkuose praleido didžiąją gyvenimo dalį. 1952-aisiais atkūrė ir išpuoselėjo gydomosios fizinės kultūros ir klimato terapijos parką, kuris vėliau buvo pavadintas jo vardu.

Jurbarkas

Trečiadienį vakare policijos pareigūnai, apsilankę 85 metų pensininko namuose, paėmė naminės degtinės gaminimo aparatą.

Be to, įvairiose talpyklose buvo rasta 120 litrų jau išvarvintos produkcijos ir 600 litrų raugo, iš kurio turėjo būti gaminama naminė degtinė.

Senjorui už neteisėtą alkoholinių gėrimų gamybą teks sėsti į teisiamųjų suolą.

Švenčiuliškiai

Panevėžio rajone avariją sukėlė neatsargiai iš šalutinio kelio išsukęs automobilio BMW vairuotojas. Įvažiavęs į pagrindinį kelią jis susidūrė su automobiliu „Mercedes“ važiuojančia jauna moterimi.

Per susidūrimą nesmarkiai buvo sužeista vairuotoja.

Berčiūnai

Netoli Panevėžio susidūrė 3 lengvieji automobiliai. Visureigis įvažiavo į priešpriešinio eismo pusę ir kone kaktomuša trenkėsi į atvažiuojančią mašiną.

Po susidūrimo vairuotojas visureigio nesuvaldė, trenkėsi į autobuso stotelę ir ją apgriovė. Stotelėje žmonių nebuvo.

Po smūgio lengvoji mašina apsisuko, į ją trenkėsi iš paskos važiuojantis kitas automobilis.

Apžiūrėti į ligoninę buvo nuvežtas visureigio vairuotojas – 33 metų šiaulietis. Jis atsipirko sumušimais ir patempimais, todėl ligoninėje ilgai neužsibuvo.

Dalickai

Pasvalio rajone žvyrkelio vingyje lengvojo automobilio nesuvaldė 61 metų vairuotojas.

Nulėkęs nuo kelio automobilis vertėsi aukštyn ratais.

Per avariją buvo sužeista 57 metų keleivė.

Pasvalys

Biržų gatvėje per plauką nesudegė dviaukštis medinis namas. Iš antrame aukšte esančio tuščio buto virstančius dūmus pastebėjo praeiviai. Name įrengti keturi butai, kai kurie iš jų socialiniai.

Ugniagesiai rado namą skęstantį dūmuose. Gaisro židiniu tapusiame bute smilko skudurai ir drabužiai.

Ugniagesių žiniomis, gaisras plykstelėjo netrukus po to, kai šeimininkas išėjo.

Ugniagesiai dar tiria gaisro priežastis. Tai esą gali būti susiję su elektra arba krosnimi.

Vilnius

Ketvirtadienį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas meno vadovo ir vyr. dirigento G.Rinkevičiaus, Nacionalinėje filharmonijoje pristatė įspūdingą programą, skirtą Vilniaus 700 metų jubiliejui. Pirmąkart svarbiausioje šalies koncertų scenoje pasirodė viena ryškiausių savo kartos pianisčių – prestižinio tarptautinio V.Cliburno (JAV) 2022-ųjų konkurso sidabro medalio laimėtoja A.Geniušienė.

Po 22 metų buvo prikelta anuomet „Euroradijo“ koncertui sukurta A.Martinaičio oratorija „Laiškas visiems tikintiesiems“ pagal šv.Pranciškaus Asyžiečio (1181–1226) religinius tekstus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.