Mero postą užsitikrinęs A. Nekrošius: Raseinių valstiečiams šiandien šventė

Suskaičiavus beveik visus balsus Raseinių rajono rinkiminėse apylinkėse, mero postą užsitikrino dabartinis Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Arvydas Nekrošius. Pasak jo, šių savivaldos rinkimų rezultatai yra šventė Raseinių valstiečiams, mat partija iškovojo ne tik savivaldybės lyderio postą, bet ir rekordinį skaičių tarybos mandatų.

Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Arvydas Nekrošius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-19 21:52

„Labai geros nuotaikos. Praktiškai pasiekėme maksimumą, ką galėjome, nes tarybos rinkimuose surinkome daugiausiai per 30 metų tarybos narių skaičių, dabar ir mero pozicija. Tikrai Raseiniuose valstiečiams šiandien šventė“, – Eltai sakė A. Nekrošius.

Klausiamas, ar lengvai paliks šiuo metu einamas parlamentaro pareigas, A. Nekrošius pripažino, jog šiek tiek apmaudu palikti Seimą – pasak jo, panašiomis nuotaikomis dalijasi ir frakcijos kolegos.

„Kolegos (iš Seimo – ELTA) jau rašė ir sakė, kad labai gaila, kad mus palieki. Man irgi taip pat labai gaila kolegas palikti, bet tokia žmonių valia. Rinkėjai sprendžia“, – pridūrė jis.

A. Nekrošius 2020 m. išrinktas Seimo nariu Raseinių-Kėdainių vienmandatėje apygardoje. Todėl šioje apygardoje bus organizuojami nauji rinkimai į parlamentą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šiuo metu yra suskaičiuoti balsai 40 iš 46 Raseinių rajono rinkimų apylinkių. A. Nekrošius, surinkęs 54,55 proc. balsų, pirmauja prieš savo konkurentą, dabartinį merą Andrių Bautronį, surinkusį 44,57 proc. balsų.

Kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Raseinių rajone dabartinis savivaldybės meras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Andrius Bautronis surinko 33,31 proc. rinkėjų balsų, o antroje vietoje liko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys, parlamentaras Arvydas Nekrošius, kuris surinko 21,68 proc. balsų.

Raseinių rajono savivaldybės taryboje 7 mandatus iškovojo TS-LKD, 6 – Lietuvos socialdemokratų partija, 5 – LVŽS, 3 – politinis komitetas „Tau, kraštieti!“, po 2 – Lietuvos regionų partija ir Darbo partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.