G. Landsbergis Briuselyje: arešto orderis V. Putinui yra ne vien teisinis, bet ir moralinis pareiškimas

Prieš pirmadienį Briuselyje, Belgijoje, vyksiančią ES Užsienio reikalų tarybą užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pasudžiaugė Tarptautinio Baudžiamojo Teismo sprendimu išduoti arešto orderį Vladimirui Putinui bei pažymėjo, kad ES susitarimas dėl bendro amunicijos pirkimo Ukrainai yra labai svarbus politinis signalas ir Ukrainai, ir ginklų pramonei, rašoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime žiniasklaidai.

Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 1:56 PM

„Mes nuosekliai siekėme Specialaus Tribunolo tirti karo nusikaltimams Ukrainoje įsteigimo, todėl džiaugiamės Tarptautinio Baudžiamojo teismo išduotu arešto orderiu V. Putinui. Mes siekiame, kad teisiniai procesai pasiektų ne tik šių nusikaltimų vykdytojus, bet ir politinio lygmens žmones“, – prieš prasidedant URT sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministras taip pat paragino tarptautinę bendruomenę sankcionuoti „Rosatom“.

Pirmadienį vyksiančioje URT ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, Rusijos atskaitomybę už padarytus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmogiškumui, Juodosios jūros grūdų iniciatyvos pratęsimą ir bendradarbiavimo su trečiosiomis šalimis dėl Rusijos agresijos globalių pasekmių klausimus.

Ministrai taip pat aptars bendradarbiavimo su Tunisu perspektyvas, migracijos srautų iššūkius ir galimą pagalbą šiai šaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.