Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir pati A. Belickaitė: pateikė savo versiją

Naujoji „Lietuvos geležinkelių grupės“ (LTG) korporatyvinių reikalų direktorė Agnė Belickaitė tvirtina, kad, nepaisant jos ryšių su Laisvės partija ir jos lydere Aušrine Armonaite, jai pavyks išvengti viešų ir privačių interesų konflikto.

Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir A. Belickaitė: pateikė savo versiją.<br>Lrytas.lt montažas.
Dėl galimo Laisvės partijos nepotizmo skandalo prabilo ir A. Belickaitė: pateikė savo versiją.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 3:52 PM, atnaujinta Mar 23, 2023, 5:35 PM

Specialistė tvirtina savo karjeros planų nepatarusi nė su vienu šios politinės jėgos nariu. Priešingu atveju, tęsė A. Belickaitė, su ja bendravę politikai atsidurtų „siaubingoje situacijoje“ ir būtų apkaltinti dėl interesų painiojimo. Be to, LTG atstovė pripažįsta nesitikėjusi sulaukti kaltinimų dėl galimo nepotizmo.

„Aš labai gerai suprantu, kad jeigu aš būčiau nuėjusi tartis, aš būčiau juos pastačiusi į siaubingą situaciją. Net jeigu jie niekaip nenorėtų žinoti apie tai, dalyvauti tame, turėti bet kokio santykio – kaip ir turėtų būti mūsų valstybėje, tokios pareigos niekaip nėra derinamos su politikais – aš nuėjusi pasitarti su bet kuo iš politikų, būčiau juos pastačiusi į situaciją, kur jie galėtų turėti interesų konfliktą ir būti apkaltinti turintys kažkokį konfliktą“, – trečiadienį žurnalistams sakė LTG korporatyvinių reikalų direktorė.

„Kai šiandien visi sako, kad jie nežinojo – jie tą gali sakyti ramia sąžine ir man tai buvo svarbu“, – pridūrė ji.

Pastarąją savaitę viešojoje erdvėje kilo diskusijos dėl A. Belickaitės paskyrimo į LTG. Žiniasklaidoje kelti klausimai dėl ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmonos ryšių su Laisvės partija, jos vadove.

Klausiama, ar nenumatė, jog kils klausimų dėl galimo nepotizmo ir jos įsidarbinimo aplinkybių, A. Belickaitė nurodė nesitikėjusi, kad jai bus mesti kaltinimai, kurie, pasak jos, neturi jokio pagrindo.

„Savaime suprantama, kad aš galvojau, kad klausimų kils. Tik aš buvau tikra ir mes tą aptarėme su mane samdžiusiais žmonėmis, su žmogiškųjų išteklių specialistėmis, kad šia tema klausimų gali būti. Mes susidėliojome aiškius atsakymus, mes turime visus atsakymus“, – aiškino ji ir nurodė, kad visas įdarbinimo procesas vyko profesionaliai ir taktiškai.

„Ko aš galbūt nesitikėjau – tai kaltinimų. Aš tikėjausi, kad man užduos klausimus, aš į tuos klausimus atsakysiu ir mes išsiskirstysime. O dabar, kai mes pradėjome ne nuo klausimų, o nuo kaltinimų, kuriuos reikia bandyti paneiginėti – tai taip, ta situacija yra kitokia nei aš tikėjausi“, – pripažino ji.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, kurie pastebėjo, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino „Lietuvos geležinkelių grupės“ (LTG) korporatyvinių reikalų direktore.

Žurnalistas Edmundas Jakilaitis suabejojo, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė. Be to, E. Jakilaitis nurodo, kad LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Visuomenininkas Andrius Tapinas paviešino daugiau istorijos aplinkybių – pasak jo šaltinių, susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė yra buvusi A. Belickaitės ir A. Armonaitės klasiokė. Be to, anot A. Tapino, LTG valdybos narė Dalia Andrulionienė buvo A. Belickaitės vadovė ankstesnėje darbovietėje. Žurnalistas pažymėjo ir tai, kad prieš keletą metų A. Belickaitė konsultavo Trakų „laisviečius“ rinkiminės kampanijos klausimais.

Pati A. Belickaitė neneigia savo ryšio su Laisvės partija, tačiau jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Ji tvirtina, kad dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodo gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Tuo metu A. Belickaitės vyras, ekonomikos ir inovacijų viceministras V. Jurgutis nutarė kreiptis į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti ir atlikti tyrimą dėl galimo privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Į etikos sargus kreipėsi ir A. Armonaitė. Politikė tvirtina sužinojusi apie A. Belickaitės karjeros pokyčius tik po fakto, tačiau pripažįsta, kad šioje situacijoje tam tikra interesų konflikto regimybė egzistuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.