G. Nausėdos raginimą apsvarsčiusi A. Armonaitė iš posto nesitrauks: nematau argumentų

Apsvarsčiusi prezidento Gitano Nausėdos raginimą trauktis po kilusio nepotizmo skandalo, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė to daryti neketinanti, nes nematanti argumentų.

Aušrinė Armonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aušrinė Armonaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-03-23 10:44, atnaujinta 2023-03-23 11:12

„Pasvarsčiau. Dalykinių argumentų, kodėl aš turėčiau trauktis, negirdžiu ir nematau, bet politinių postų aš nesivaikau ir nesilaikau. Tačiau šioje situacijoje aš nematau argumentų, kodėl turėčiau trauktis“, – tvirtino A.Armonaitė.

Ministrė teigė tenkinsianti jos viceministro Vinco Jurgučio prašymą atleisti iš pareigų, nors jokių priekaištų jo kompetencijai ar nuveiktiems darbams neturinti.

„Aš aptariau situaciją su premjere, bet jos poziciją ji pati turi pakomentuoti“, – paklausta, ar kalbėjosi su ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, atsakė A.Armonaitė.

Laisvės partijos pirmininkė neslėpė, kad jos vadovaujamai politinei jėgai mestas nepotizmo šešėlis bendražygiams sukėlė papildomų klausimų.

„Vis tik mes keliame labai aukštus skaidrumo reikalavimus ir sau, ir savo bendruomenei. Tai lieka vienas iš kertinių mūsų veiklos principų. Tiesa sakant, ir dabar nieko neslepiame, ir viską komentavome“, – pastebėjo ministrė.

A.Armonaitė sakė nesibaiminanti dabar partijai klijuojamos „jaunųjų bebriukų“ etiketės, nes per kelerius jos gyvavimo metus politikė esą jau spėjo prisiklausyti daugybės įvairiausių apibūdinimų.

„Laisvės partijai per šiuos beveik ketverius veiklos metus, daugiau nei dvejus metus valdančiojoje koalicijoje, priklijuota tiek daug etikečių, nežinau, ar dar kuri politinė jėga turi tiek etikečių. Tai dar viena į kolekciją, bet svarbiausia yra ne pasiduoti tam, o žinoti, ko tu atėjai į politiką“, – dėstė ji.

Laisvės partija įsivėlė į skandalą dėl galimo nepotizmo žurnalistui Edmundui Jakilaičiui suabejojus „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankos skaidrumu.

Jo teigimu, „valstybinėse įmonėse senus bebrus keičia jauni.“

Diskusijos socialiniuose tinkluose užvirė paaiškėjus, kad „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktore paskirta komunikacijos specialistė Agnė Belickaitė.

Žurnalistas E.Jakilaitis pastebėjo, kad A.Belickaitė – Laisvės partijos pirmininkės, ekonomikos ir inovacijų ministrės A.Armonaitės draugė bei šios ministerijos viceministro, partijos valdybos nario V.Jurgučio žmona.

Laisvės partija kontroliuoja ne tik Ekonomikos ir inovacijų, bet ir Susisiekimo ministeriją, kuriai yra pavaldūs „Lietuvos geležinkeliai“.

Žurnalistas Andrius Tapinas pateikė dar daugiau detalių apie minėtų asmenų sąsajas. Aiškėja, kad A.Belickaitė dar glaudžiau susijusi su Laisvės partija, nes talkino jai per savivaldos rinkimus.

Šiems faktams išlindus į viešumą, įsikišo ir prezidentas G.Nausėda. Jis paragino A.Armonaitę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją šalies vadovas pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“.

Po šių žodžių iš pareigų nusprendė trauktis viceministras V.Jurgutis, kitą rytą apie pasitraukimą pranešė ir jo žmona A.Belickaitė.

Savo ruožtu A.Armonaitė teigė apsvarstysianti prezidento pasiūlymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.