S. Skverneliui paraginus A. Armonaitę trauktis, priminta jo paties žmonos įsidarbinimo istorija: mato esminį skirtumą

Laisvės partijos pirmininkė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė turėtų prisiimti asmeninę atsakomybę dėl kilusio galimo nepotizmo skandalo „Lietuvos geležinkelių“ grupėje (LTG), sakė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 11:05 AM, atnaujinta Mar 23, 2023, 5:33 PM

„Matome, kas dabar vyksta su Laisvės partija, kad padarytas įdarbinimas pagal partinę liniją, o dabar yra bandymai trauktis iš pareigų visiems antro ar trečio ešalono veikėjams, gelbėjant eilinę partijos pirmininkę ir susisiekimo ministrą, kuris eilinį kartą geležinkeliams pagrūmos, nes jau nesvarbu, kokie vadovai „Geležinkeliuose“ bebūtų, problemos lieka tos pačios.

Matyt, problemos ne geležinkeliuose, o su ministre“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Politikas dėl kilusio skandalo mato tiesioginę A.Armonaitės atsakomybę.

„Paaiškėja, kad tai klasiokės, grupiokės, tai reikėtų STT pažiūrėti, koks yra nepotizmo lygis su Ekonomikos ir inovacijų ministerija susijusiose įmonėse. Tai jie gali labai lengvai padaryti“, – pabrėžė jis.

Priminus, kad S.Skvernelio premjeravimo metu buvo keliama nemažai klausimų ir dėl jo susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, kuris liko savo poste, S.Skvernelis tikino, kad jokių rimtų klausimų dėl jo ministro nebuvo.

„Dėl suvalgyto kotleto? Visa kita, kas buvo parašyta, publikuota dėl galimo namo rekonstrukcijos ar dar kitų istorijų, visa tai pasibaigė niekuo. STT ir VMI patikrino, kad tie prasimanymai neturėjo pagrindo.

Didžiausia J.Narkevičiaus bėda buvo ta, kad jis nepatiko prezidentui. O kodėl nepatiko, klauskite prezidento. Prezidentui kai kas patinka, kai kas – nepatinka“, – nurodė S.Skvernelis.

Seimo narys nesutiko ir su tuo, kad prezidentas labai kategoriškai pasisakė dėl A.Armonaitės pasitaukimo iš ministrės pareigų.

„Sakė, kad „turėtų pasvarstyti“. Labai rimtas ir svarbus pareiškimas“, – ironizavo S.Skvernelis.

Laisvės partijos skandalo fone S.Skverneliui priminta ir apie tai, kaip jo premjeravimo metu jo žmona įsidarbino „Orlen“, tačiau tuomet prezidentas sakė, kad „nereikia gilinti šios situacijos“.

Vis dėlto, S.Skvernelis šią istoriją prisiminė kitaip.

„Prezidentas kaip tik tada norėjo gilinti ir gilino, kiek įmanoma. Esminis skirtumas, kad mano žmona įsidarbino ne valstybės įmonėje, ne iš Lietuvos biudžeto išlaikomoje įmonėje, ne pagal partinę liniją“, – nurodė ekspremjeras.

Kas įvyko?

Laisvės partija įsivėlė į skandalą dėl galimo nepotizmo žurnalistui Edmundui Jakilaičiui suabejojus „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankos skaidrumu. Jo teigimu, „valstybinėse įmonėse senus bebrus keičia jauni.“

Diskusijos socialiniuose tinkluose užvirė paaiškėjus, kad „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktore paskirta komunikacijos specialistė Agnė Belickaitė.

Žurnalistas E.Jakilaitis pastebėjo, kad A.Belickaitė – Laisvės partijos pirmininkės, ekonomikos ir inovacijų ministrės A.Armonaitės draugė bei šios ministerijos viceministro, partijos valdybos nario Vinco Jurgučio žmona.

Laisvės partija kontroliuoja ne tik Ekonomikos ir inovacijų, bet ir Susisiekimo ministeriją, kuriai yra pavaldūs „Lietuvos geležinkeliai“.

Žurnalistas Andrius Tapinas pateikė dar daugiau detalių apie minėtų asmenų sąsajas. Aiškėja, kad A.Belickaitė dar glaudžiau susijusi su Laisvės partija, nes talkino jai per savivaldos rinkimus.

Šiems faktams išlindus į viešumą, įsikišo ir prezidentas G.Nausėda. Jis paragino A.Armonaitę apsvarstyti galimybę pasitraukti iš posto. Situaciją šalies vadovas pavadino „apgailėtinu žemos politinės kultūros pavyzdžiu“.

Po šių žodžių iš pareigų nusprendė trauktis viceministras V.Jurgutis, kitą rytą apie pasitraukimą pranešė ir jo žmona A.Belickaitė.

Savo ruožtu A.Armonaitė teigė apsvarstysianti prezidento pasiūlymą. Tačiau ketvirtadienį ji pranešė neketinanti trauktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.