I. Šimonytė apie nepasitikėjimo procedūras M. Daniele ir A. Stončaičiu: tai nuolat vykstantis pozicijos ir opozicijos tango

Premjerė Ingrida Šimonytė mano, kad opozicijos sprendimas imtis nepasitikėjimo procedūros „laisviete“, Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininke Morgana Daniele yra atsakas į valdančiųjų iniciatyvą pakeisti parlamento Antikorupcijos komisijos vadovą Algirdą Stončaitį. Antradienį Seimas ketina apsispręsti dėl šių pirmininkų likimo postuose. Pasak Vyriausybės vadovės, Seimo mažuma vadovaujasi „dantis už dantį“ principu, todėl tokios parlamentinės procedūros, anot jos, yra „nuolat vykstantis tango“.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 12:56 PM

„Dėl pono Stončaičio istorija yra pakankamai sena. O kad opozicija paprastai „dantis už dantį“ principą nusprendžia taikyti ir tada susirado kažkokią pozicijos komisijos pirmininkę ir pasiūlė jai irgi pareikšti nepasitikėjimą – tiesiog pozicijos ir opozicijos nuolat vykstantis tango“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė pažymėjo pasitikinti koalicijos kolegomis Antikorupcijos komisijoje, pareiškusiais nepasitikėjimą A. Stončaičiu. Todėl, tęsė konservatorė, Seimas turi išspręsti klausimą dėl politiko ateities komisijos pirmininko pareigose.

„(...) pasikliauju tuo, ką sako komisijos kolegos. Jeigu komisijos kolegos, kurie kartu dirba, pasako, kad kartu dirbti nelabai pavyksta – matyt, kažkaip tą problemą reikia spręsti“, – aiškino ministrė pirmininkė.

Visgi, ji pažymėjo, kad nusiskundimų ar kritikos dėl M. Danielės darbo ji nėra girdėjusi.

„O kad skųstųsi labai komisijos nariai labai Morgana – iki šiol man girdėti neteko. Manau, kad čia neatsitiktinai tas pasiūlymas atsirado. Tiesiog 1:1 futbolo terminais kalbant“, – situaciją apibendrino ji.

ELTA primena, kad antradienį Seimas ketina spręsti, ar atleisti M. Danielę iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų.

Opozicijos nuomone, M. Danielė negali vadovauti Seimo Priklausomybių prevencijos komisijai, nes jai dar 2021 m. lapkričio mėnesį šios komisijos nariai yra išreiškę nepasitikėjimą.

„Matėme, kad M. Danielė ne kartą fotografavosi prie įvairių narkotikų prekybos vietų užsienyje, pasisako už narkotikų politikos liberalizavimą. Dėl to opozicijai kilo klausimas, ar ji gali dirbti tokioje komisijoje kaip pirmininkė“, – Eltai sakė Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Tuo metu nutarimo projektą, siūlantį atleisti Algirdą Stončaitį iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų dėl nepasitikėjimo, šios komisijos vardu ketina pateikti parlamentaras Bronislovas Matelis.

Grupė Seimo Antikorupcijos komisijos narių dar 2022 m. rudenį kreipėsi į Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką Algirdą Stončaitį prašydami pateikti paaiškinimus dėl viešojoje erdvėje apie jį pasirodžiusios informacijos.

Antikorupcijos komisijos nariai nepasitikėjimą A. Stončaičiu išreiškė dar sausio mėnesį po to, kai lapkričio 7 ir 9 dienomis viešojoje erdvėje publikuoti straipsniai, kuriuose buvo teigiama, kad A. Stončaičiui 2019 m. neva neturėjo būti išduotas leidimas dirbti su įslaptinta informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.