M. Danielė: nematau, kaip paauglystės patirtys yra susijusios su žmogaus kompetencija priimti narkotikų politikos sprendimus

Opozicijos iš Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės posto pašalinti bandoma Laisvės frakcijos narė Morgana Danielė akcentuoja nesuprantanti opozicijos argumentų, esą ji šių pareigų negali eiti, nes paauglystėje vartojo narkotikus. Politikė įsitikinusi, kad žmogaus vaikystės ar paauglystės patirtys yra niekaip nesusijusios su jo kompetencija.

Seimo narė Morgana Danielė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimo narė Morgana Danielė.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Seimas, Morgana Danielė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Morgana Danielė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 11:20 AM

„Vertinu tai kaip tuščią politikavimą, kurio dabar vis daugiau ir daugiau bus, kadangi artėjame prie naujų Seimo rinkimų ir toks archyvinės medžiagos išsitraukimas yra tiesiog būdas užpildyti tuščiai darbotvarkę“, – žurnalistams Seime sakė M. Danielė.

Politikė nesupranta ir opozicijos argumentacijos, kad ji Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų negali eiti dėl to, nes prisipažino paauglystėje pati vartojusi narkotikus.

„Aš niekaip nematau, kaip vaikystės ar paauglystės patirtys yra konkrečiai susijusios su žmogaus kompetencija priimti narkotikų politikos sprendimus ir remtis mokslo įrodymais“, – akcentavo politikė.

M. Danielė pabrėžia, kad Priklausomybių ir prevencijos komisijos tikslas yra priimti sprendimus, remiantis mokslu, o ne ideologija.

„Iš tiesų LVŽS įkūrė šią komisiją kaip bausmių ir blaivybės komisiją, tačiau ji vadinasi kitaip – tai yra Priklausomybių ir prevencijos komisija. Ir Priklausomybių ir prevencijos komisija turi dirbti atsiribojus nuo bet kokių ideologijų, nuo blaivybės ideologijų ar kitų, ji turi nagrinėti patį medžiagų vartojimo klausimą: ir alkoholio, ir nelegalių medžiagų ir nagrinėti politikos sprendimus“, – sakė M. Danielė.

„Yra tendencija, kurią turime visame išsivysčiusiame pasaulyje, tai yra tai, ką rekomenduoja Jungtinės Tautos, tai yra tai ką Europos šalys renkasi, tai yra mokslu įrodyta kryptis narkotikų politikos. Ir nors tai neatitinka konkrečios partijos ideologijos, bet Seimas yra skirtas nagrinėti klausimus ir priimti geriausius, mokslu grįstus sprendimus, o ne konkrečiai vaikytis ideologinių idėjų“, – taip pat pažymėjo ji.

ELTA primena, kad antradienį Seimas ketina spręsti, ar atleisti M. Danielę iš Seimo Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkės pareigų.

Opozicijos nuomone, M. Danielė negali vadovauti Seimo Priklausomybių prevencijos komisijai, nes jai dar 2021 m. lapkričio mėnesį šios komisijos nariai yra išreiškę nepasitikėjimą.

„Matėme, kad M. Danielė ne kartą fotografavosi prie įvairių narkotikų prekybos vietų užsienyje, pasisako už narkotikų politikos liberalizavimą. Dėl to opozicijai kilo klausimas, ar ji gali dirbti tokioje komisijoje kaip pirmininkė“, – Eltai sakė Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.