Lietuvoje įkurta ir veiklą pradeda Žurnalistų profesionalų asociacija

Lietuvoje įkurta ir veiklą pradeda Žurnalistų profesionalų asociacija. Apie tai trečiadienį savo socialinių tinklų paskyrose pranešė žurnalistai Birutė Davidonytė, Indrė Makaraitytė, Rita Miliūtė ir Dovydas Pancerovas. Tarp asociacijos steigėjų yra ir žurnalistė Jūratė Damulytė.

Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žiniasklaida.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 11:04 PM

Pasak žurnalisto D. Pancerovo, pagrindinis šios asociacijos tikslas – atstovauti realiai žiniasklaidoje dirbantiems žurnalistams bei prisidėti ginant esminius žurnalistikos principus.

„Neturime tikslų tapti milžiniška organizacija ar likti uždaru klubu – norėtume, kad prie mūsų prisidėtų tie kolegos, kuriems svarbūs žurnalistikos nepriklausomumo, žodžio laisvės, duomenų atvirumo klausimai. Kartu siektume kokybiškesnės žurnalistikos ir didesnės informacijos laisvės. Manome, kad iki šiol Lietuvoje tokios organizacijos nebuvo“, – „Facebook“ tinkle apie naujos organizacijos veiklą paskelbė D. Pancerovas.

Žurnalistė Rita Miliūtė savo socialinio tinklo paskyroje paskelbtame įraše pridėjo, kad asociacija dirbs mažindama kliūtis, trukdančias gauti ir skleisti informaciją.

B. Davidonytė pridėjo, kad jos sprendimą tapti viena iš Žurnalistų profesionalų asociacijos steigėjų lėmė ir tai, kad praėjusią savaitę ji pasitraukė iš Lietuvos žurnalistų sąjungos.

„Tačiau su kolegomis nusprendėme, kad vien pasitraukti neužtenka. Tai vestų į niekur, kai diena iš dienos realiai šį darbą dirbančių žurnalistų balsas tiesiog taptų mažiau girdimas ir atstovaujamas. O sakyčiau, kad to atstovavimo ir taip trūksta, nes daug kolegų Žurnalistų sąjungai dėl vienokių ar kitokių priežasčių niekada nepriklausė“, – apie naujos organizacijos steigimą pranešė B. Davidonytė.

Praėjusią savaitę iš Lietuvos žurnalistų sąjungos pasitraukė ir D. Pancerovas. Pasak jo, jis nepritarė pastarojo meto organizacijos veiksmams, susijusiems su LRT generalinio direktoriaus rinkimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.