Seimo narių reakcijos į M. Majausko pasitraukimą: nuo M. Mikutavičiaus frazės apie alkoholį – iki „visiems išeis į gera“

Buvusio konservatoriaus, o vėliau Mišrioje Seimo narių grupėje dirbusio parlamentaro Mykolo Majausko sprendimas atsisakyti mandato Seimo narių nenustebino. Jų vertinimu, M.Majauskas suprato, kad, palikus partiją, politikoje galimybių langas jau užsivėrė.

Mykolas Majauskas traukiasi iš Seimo.<br>lrytas.lt koliažas.
Mykolas Majauskas traukiasi iš Seimo.<br>lrytas.lt koliažas.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Paluckas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Laurynas Kasčiūnas.
Laurynas Kasčiūnas.
Kęstutis Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 10:19 AM, atnaujinta Mar 30, 2023, 2:13 PM

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė: labai nenustebau

Apie tai, kad buvęs frakcijos bei partijos narys nusprendė palikti Seimą, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sužinojo ketvirtadienio rytą.

Konservatorė pripažino, kad vėl komentuojant frakcijos kolegos pasitraukimą apima deja vu jausmas.

„Prieš sprendimą šįryt informavo mane, kad apsisprendė trauktis. Formaliai jau kurį laiką nesame vienos frakcijos nariai, bet, kadangi jo pasitraukimas sąlygoja naujo nario atėjimą į mūsų frakciją, jis pranešė, padėkojo už bendrą darbą, pasilinkėjom vieni kitiems sėkmės ir tiek žinių“, – pranešė ji.

Visgi, pasak politikės, toks buvusio kolegos žingsnis jos per daug nenustebino.

„Nepasakyčiau, kad labai netikėta. Darbas politikoje yra dinamiškas. Manau, natūralu, kad kiekvienas žmogus, atidavęs nemažą laiko kiekį darbui Seime ir politikoje, anksčiau ar vėliau galbūt turi kitų ketinimų“, – kalbėjo R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

M.Majausko vietą Seime turėtų užimti dabartinis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Konservatorių frakcijos seniūnė teigė jau informavusi jį apie tai žinute.

„Iš ministro reakcija buvo tokia, kad netikėta. Tai nežinau, kaip tą nuskaityti, bet manau, kad prisijungs prie frakcijos“, – sakė ji.

L.Kasčiūnas: „Tai yra netektis Lietuvos politikai“

Tuo metu konservatorius Laurynas Kasčiūnas teigė, kad M.Majausko pasitraukimas iš Seimo yra netektis Lietuvos politikai.

„Tikrai vertinu jį kaip politiką, buvusį bendražygį. Man labai gaila, kad jis išeina iš politikos. Tai labai, labai gabus žmogus. Galbūt labiau individualistas, reikia tai pabrėžti, nors mes sugebėjome veikti komandoje. Manau, kad tai yra netektis Lietuvos politikoje“, – įvertino L.Kasčiūnas.

Visgi, konservatorius teigė M.Majauską „žmogiškai suprantantis“, kadangi politiniame lauke jis liko vienas.

„Man tai nebuvo netikėta. Prognozavau, kad jeigu Vilniaus miesto mero rinkimai susiklostys taip, kaip susiklostė, kad jis Seime neužsiliks“, – kalbėjo L.Kasčiūnas.

Sužinojo kartu su kolegomis

Konservatorius Kęstutis Masiulis pasakojo apie M.Majausko pasitraukimą iš Seimo sužinojęs šį rytą, konservatorių frakcijos pasitarimo metu – buvę bendražygiai buvo informuoti, kad M.Majauskas traukiasi, tačiau, anot K.Masiulio, jokių klausimų ar didelių emocijų ši žinia tarp kolegų neiššaukė.

„Žmogus pabuvo Seime, pabandė susipriešinti su politine jėga, per kurią atėjo ir gavo aukštus postus – susipriešinti dar labai stipriai logistiškai padedant verslui“, – potalui lrytas.lt sakė K.Masiulis.

Seimo nario manymu, M.Majauskas suprato, kad politikoje galimybių langas jau užsivėrė.

„Jis nėra iš tų žmonių, kaip vienos dienos socdemas (Artūras Skardžius – aut.past.), kuris bet kokioje frakcijoje gerai jaučiasi, jeigu jį tik ten laiko. Ir, aišku, jeigu ta partija „ant bangos“. A.Skardžiui tokie dalykai tinkai, M.Majauskas yra kitoks žmogus – jam svarbūs principai, vertybės. Jis negali iš dešinės į kairę bėgti“, – kalbėjo K.Masiulis.

G.Paluckas: „Kito politinio kelio nenusimatė“

Socialdemokratas Gintautas Paluckas taip pat teigė, kad M.Majausko sprendimas jo nenustebino.

„Tai yra natūralus veiksmas iškritus iš bendrųjų politinių kontekstų – iš frakcijos, iš partijos. Kito politinio kelio ar karjeros darymo nenusimatė. Taip kad priėmė sprendimą grįžti į privatų sektorių, matyt, ir algą geresnę gavo. Visiems išeis į gera“, – įvertino G.Paluckas.

„Neištvėrus nė vienos kadencijos, susidaro įspūdis, kad, ypač jaunesni Seimo nariai netveria Seimo darbo tempo. Prastas įvaizdis“, – pridūrė jis.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Saulius Skvernelis komentavo, jog, jeigu politikas svarsto, ar politiką iškeisti į ką nors kito, reikia tą daryti kuo anksčiau, esą su kiekviena kadencija tą padaryti vis sunkiau.

„Manau, kad reikėtų sulaukti kadencijos pabaigos ir tada tą sprendimą padaryti. Nes iš tikrųjų – žmonės balsavo“, – vertino S.Skvernelis.

Priminė M.Mikutavičiaus frazę

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis, komentuodamas M.Majausko pasitraukimą, sureagavo taip: „Gerai, kad pasitraukė“.

„Suprantamas sprendimas, kuris tikriausiai sukasi ne vieno Seimo nario galvoje visame tame politiniame kontekste. Džiugu, kad jis vienas iš tų jaunų žmonių, kuriam pavyko įsilieti į privatų sektorių. Ne visada tie išėjimai būna tokie sėkmingi“, – įvertino „darbietis“.

Seimo narys pripažino, kad dalyvavimas politikoje turi savų privalumų ir savų minusų.

„Apskritai kai apie dalyvavimą politikoje kažkas paklausia, visada atsakau M.Mikutavičiaus pasakymu apie alkoholį, kai jis pasakė, kad „alkoholis daug iš manęs atėmė gyvenime, bet daug ir davė“. Su politika irgi panašiai vyksta – kažkam daugiau duoda, iš kažko daugiau atima“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.