Seimo nario mandato atsisakęs M. Majauskas tikina, kad su politika jau atsisveikino: reikia turėti saiko Planų dar neatskleidžia

Seimo nario mandato ketvirtadienio rytą atsisakęs parlamentaras, buvęs konservatorių partijos narys Mykolas Majauskas pabrėžia, kad jo kelias politikoje bent kol kas tikrai yra baigtas.

 Mykolas Majauskas<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Mykolas Majauskas<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
 R.Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
 R.Morkūnaitė-Mikulėnienė<br>Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Mykolas Majauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 9:52 AM, atnaujinta Mar 30, 2023, 11:06 AM

„Jaudinuosi šiek tiek. Atsisakau Seimo nario mandato ir grįžtu į privatų sektorių. Daugiau nei 10 metų politikoje – daug išmokau, daug sužinojau, turėjau galimybę prisidėti prie svarbių Lietuvai darbų ir esu už tai labai dėkingas“, – ketvirtadienį Seime sakė jis.

M.Majauskas teigė, kad dėl savo sprendimo greičiausiai jau kitą savaitę kreipsis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK). Tiesa, jis patikino, kad jau yra gavęs kelis darbo pasiūlymus iš privataus sektoriaus atstovų.

„Šiandien sprendimas yra tik vienas – atsisakyti Seimo nario mandato. To padaryti neskubėsiu, susidėliosiu dokumentus. Manau, kad ateinančią savaitę kreipsios į VRK su prašymu panaikinti mandatą. Tuomet matysime.

Esu gavęs kelis pasiūlymus iš privataus sektoriaus, esu gavęs pasiūlymų ir iš skirtingų politinių organizacijų, bet esu apsisprendęs grįžti į privatų sektorių“, – kalbėjo M.Majauskas.

Visgi į kokį sektorių planuoja sukti, M.Majauskas neatsakė, tačiau pabrėžė, kad su politika jau galutinai atsisveikino.

„Šiandien yra sprendimas tik vienas, jokio kito sprendimo nesu priėmęs. Ieškosiu naujos veiklos, imsiuos naujų iššūkių. Nedalyvausiu politikoje“, – patikino jis.

„Ketverius metus dirbau Vyriausybėje, metus dirbau Vilniaus savivaldybėje, šešis metus dirbau Seime. Reikia turėti saiko“, – pridūrė M.Majauskas.

Paklaustas, kodėl nenorėjo sulaukti kadencijos pabaigos ir iš politikos trauktis būtent tada, jis svarstė, jog „reikia būti realistu“.

„Esamomis aplinkybėmis kurti pridėtinę vertę yra pakankamai sudėtinga. Manau, kad mano kompetencija, gebėjimai, žinios galbūt bus vertingi privačiame sektoriuje“, – aiškino parlamentaras.

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė: labai nenustebau

Apie tai, kad buvęs frakcijos bei partijos narys nusprendė palikti Seimą, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė taip pat sužinojo ketvirtadienio rytą.

„Prieš sprendimą šįryt informavo mane, kad apsisprendė trauktis. Formaliai jau kurį laiką nesame vienos frakcijos nariai, bet, kadangi jo pasitraukimas sąlygoja naujo nario atėjimą į mūsų frakciją, jis pranešė, padėkojo už bendrą darbą, pasilinkėjom vieni kitiems sėkmės ir tiek žinių“, – pranešė ji.

Visgi, pasak politikės, toks buvusio kolegos žingsnis jos per daug nenustebino.

„Nepasakyčiau, kad labai netikėta. Darbas politikoje yra dinamiškas. Manau, natūralu, kad kiekvienas žmogus, atidavęs nemažą laiko kiekį darbui Seime ir politikoje, anksčiau ar vėliau galbūt turi kitų ketinimų“, – kalbėjo R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

M.Majausko vietą Seime turėtų užimti dabartinis žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas. Konservatorių frakcijos seniūnė teigė jau informavusi jį apie tai žinute.

„Iš ministro reakcija buvo tokia, kad netikėta. Tai nežinau, kaip tą nuskaityti, bet manau, kad prisijungs prie frakcijos“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.