A. Kubilius apie kritikuojamą TS-LKD pirmininką G. Landsbergį: jis yra stiprus lyderis

Buvęs premjeras, Europos Parlamento narys Andrius Kubilius sako, kad dabartinis Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis yra stiprus lyderis, galintis atvesti partiją į pergalę ir artimiausiuose Seimo rinkimuose.

Andrius Kubilius ir Gabrielius Landsbergis.
Andrius Kubilius ir Gabrielius Landsbergis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-04 22:45

„Man atrodo, Gabrielius Landsbergis yra tikrai stiprus lyderis ir partija net ir per sudėtingą laikotarpį labai neblogai atrodo, tai aš toliau lieku prie tos nuostatos, kad Ingridai Šimonytei reikia ruoštis antrai kadencijai Vyriausybėje“, – TV3 televizijai antradienį sakė A. Kubilius.

Visgi G. Landsbergis dar po savivaldos rinkimų pakartojo, kad dėl partijos įstatų jis daugiau nebedalyvaus partijos pirmininko rinkimuose. Taigi tai reiškia, kad jo kadencija baigsis iškart po ateinančių Seimo rinkimų ir partijai, nepriklausomai nuo to, kaip jie susiklostytų, teks ieškoti naujo lyderio. A. Kubilius priminė, kad tvarka, kada tas pats asmuo pirmininku gali būti renkamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės, įvesta būtent vadovaujant G. Landsbergiui.

„Jis, turbūt, matydamas ir mano ne kokią patirtį, kad buvau 13 metų (TS-LKD – ELTA) pirmininku, kai vis nerasdavom progų, kaip padaryti kaitą, inicijavo pačioje pradžioje, kad jis bus pirmininku tik 2 kadencijas po 4 metus. Ir tuo metu kažkaip niekas taip nesuskaičiavome, kad tai reiškia, kad jo kadencija baigiasi po Seimo rinkimų. Vadinasi, net jei partija ir triuškinančiai laimi, vis tiek jo kadencija baigiasi“, – sakė A. Kubilius.

ELTA primena, kad G. Landsbergis po buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalo susilaukė kritikos dėl esą ne visai tinkamo pirmininkavimo TS-LKD partijai. Pastabų tiek iš politikos apžvalgininkų, tiek iš partijos narių G. Landsbergis susilaukė ir po TS-LKD nesėkmingai susiklosčiusių savivaldos rinkimų.

Kovo pabaigoje buvusi parlamentarė Irena Degutienė teigė, kad, įvertinusi merų ir savivaldybių rinkimų rezultatus ir atsižvelgdama į tai, jog artėja Seimo rinkimai, G. Landsbergio vietoje trauktųsi iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko posto. Pasak jos, G. Landsbergio įdirbis šiuo metu yra kur kas svarbesnis užsienio politikoje. Tąkart I. Degutienė taip pat pažymėjo, kad tarp TS-LKD narių yra ne vienas kompetentingas asmuo, kuris galėtų perimti partijos vadovo poziciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.