VRK panaikino M. Majausko mandatą – Seime jį pakeis K. Navickas

Ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino parlamentaro Mykolo Majausko mandatą. Tokį sprendimą komisija priėmė po to, kai politikas praėjusią savaitę pareiškė pasitraukiantis iš politikos. Jo Seimo nario įgaliojimai baigsis ketvirtadienį, balandžio 6 d.

Seimas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas Majauskas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 1:42 PM

M. Majausko vietą Seime užims žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas – jam VRK perleido Seimo nario įgaliojimus.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo narys M. Majauskas paskelbė atsisakantis parlamentaro mandato.

M. Majauskas 2020 metais į Seimą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą.

Parlamente jis ėjo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigas. Visgi, pernai rudenį parlamentaras pasitraukė iš šio posto, o vėliau buvo pašalintas ir iš TS-LKD. Jis aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl lengvatinio PVM tarifo maitinimo įstaigoms.

Nutrūkus ryšiams su partija, M. Majauskas pranešė kandidatuojantis į Vilniaus mero postą, tačiau rinkimai politikui buvo nesėkmingi – jis į antrą rinkimų turą nepateko.

Šiuo metu M. Majauskas dirbo Mišrioje Seimo narių grupėje, Seimo Kultūros komitete.

M. Majauskui atsisakius parlamentaro mandato į Seimą turėtų ateiti pirmasis už brūkšnio sąraše šiuo metui esantis žemės ūkio ministras K. Navickas. Jis nėra TS-LKD partijos narys.

K. Navickas Ingridos Šimonytės Vyriausybėje eina žemės ūkio ministro pareigas. Ankstesniame Ministrų kabinete politikas vadovavo Aplinkos ministerijai.

Pasak TS-LKD frakcijos seniūnės pavaduotojo Jurgio Razmos, Seimo konservatoriai tarsis dėl K. Navicko paskyrimo į parlamento komitetus po Velykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.