Teismas paskelbė verdiktą dėl Vilniaus rajono mero rinkimų antrojo turo rezultatų

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) skundą dėl Vilniaus rajono mero rinkimų rezultatų patvirtinimo.

Teismas paskelbė verdiktą dėl Vilniaus rajono mero rinkimų antrojo turo rezultatų.<br>lrytas.lt koliažas.
Teismas paskelbė verdiktą dėl Vilniaus rajono mero rinkimų antrojo turo rezultatų.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 11:12 AM, atnaujinta Apr 5, 2023, 12:11 PM

LLRA-KŠS kreipėsi į LVAT po to, kai VRK netenkino partijos prašymo perskaičiuoti balsus antrame Vilniaus rajono mero rinkimų ture. Partija teismo prašė panaikinti minėtą komisijos sprendimą ir įpareigoti ją perskaičiuoti balsus antrajame Vilniaus rajono mero rinkimų ture.

Po antrojo merų rinkimų LLRA-KŠS skunde VRK nurodė galimus rinkimų organizavimo ir balsavimo proceso pažeidimus.

Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) trečiadienį atmetus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) skundą dėl Vilniaus rajono mero rinkimų rezultatų patvirtinimo, šios partijos lyderis Waldemaras Tomaszewskis sako matąs tam tikrą progresą. Nors teismo sprendimas jo vedamai partijai ir nebuvo palankus, W. Tomaszewskis pasidžiaugė, kad LLRA-KŠS galėjo išsakyti savo poziciją dėl rinkimų proceso teismuose.

„Matome tam tikrą progresą, kadangi prieš 2,5 metų mūsų skundas buvo paslėptas. Buvo tariamai suokalbis tarp Seimo ir Konstitucinio teismo vadovybės. Mes neturėjome galimybės išsakyti savo pozicijos teisme. Dabar mes galėjome poziciją išsakyti“, – Eltai sakė W. Tomaszewskis.

„Kalbu visiškai be ironijos. Yra mažas progresas“, – pažymėjo LLRA-KŠS lyderis, galvoje turėdamas situaciją, kada 2020 m. tuometinis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atmetė LLRA-KŠS prašymą kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl parlamento rinkimų rezultatų. Nors W. Tomaszewskis pastarąsias kelias savaites iškėlė nemažai dvejonių bei klausimų dėl rinkimų, kalbėti apie galimybes dirbti su išrinktuoju Vilniaus rajono metu socialdemokratu

Robertu Duchnevičiumi nesiryžo. Pasak jo, šiuo metu kalbėti apie tai, kaip seksis Vilniaus rajone dirbti LLRA-KŠS dominuojamai savivaldybės tarybai ir socialdemokratų merui nėra pats geriausias laikas.

„Nėra laikas kalbėti šiuo klausimu, ypač prieš šventes. Tai ne šiandienos klausimas“, – Velykų laukimo nuotaikos neslėpdamas apibendrino W. Tomaszewskis.

ELTA primena, kad VRK kovo 24 d. patvirtino Vilniaus rajono mero rinkimų antrojo turo rezultatus. Šiuos mero rinkimus, surinkęs 50,2 proc. balsų, laimėjo socialdemokratas Robertas Duchnevičius. Tuo tarpu LLRA-KŠS kandidatas Waldemaras Urbanas, surinkęs 49,07 proc. balsų, rinkimus pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.