Arvydas Lekavičius. Bučiuotis su nepraustaburniais – skanu

Prieš gerą dešimtmetį po O.Koršunovo ir M.Ivaškevičiaus spektaklio „Išvarymas“ premjeros kai kurie vyresnio amžiaus kritikai baisėjosi, kaip toks neva chamiškas reginys gali atsidurti Nacionalinio dramos teatro scenoje. Mat spektaklyje būta net keiksmažodžių, ir toli gražu ne lietuviškų.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-06 14:43

Pasirodo, tai buvo tik pradžia. Per tiek laiko chamiškumas tapo įprastas ir kasdienis. Ir ne tik baruose ar socialiniuose tinkluose – net Seime.

Atrodė, kad P.Gražulio blevyzgos arba D.Gaižausko užuominos apie „mergaites“ valdžioje jau turėtų būti viršūnė. Bet toli gražu.

Komiku besiskelbiantis O.Šurajevas pranoko net ir šiuos nepraustaburnius, išvainojęs kelis parlamentarus daugiaprasmiais žodeliais – vafliais, šūdais ir Kremliaus čiulpikais. Nieko stebėtino, kad šiam veikėjui neterminuotai apribota galimybė patekti į Seimą.

Tačiau kur buvęs, kur nebuvęs – šast Olegas ant Nacionalinio dramos teatro scenos Auksinių scenos kryžių teatralams teikti. Tiesa, susivaldė be necenzūrinės leksikos. Bet sulaukęs daugiau panašių kvietimų galėtų ir vėl sužibėti, nes ką jau ką, o keiktis įrodė sugebantis.

Neseniai minėto teatro direktoriui M.Budraičiui atleidus M.Ivaškevičių iš dramaturgo, o O.Koršunovą – iš meno vadovo pareigų, kodėl bent vieno iš šių postų negalėtų užimti O.Šurajevas? Puikiai išaiškintų, kokia kryptis teisinga, kaip reikia dirbti, elgtis arba rengtis. Jei kas nors nesuprastų iš pirmo sykio, po riebesnio epiteto ar pasiūlymo pačiulpti kaipmat ateitų į protą.

Juolab kad ir mokinių ar gabių sekėjų O.Šurajevas turi.

Kad ir premjerę I.Šimonytę, kuri įsižeidė, kai priekabioji A.Širinskienė šį vadinamąjį komiką pavadino ministrės pirmininkės patarėju ir dar paskelbė apsilankysianti R.Janutienės televizijos kanale internete.

„Šūde maudytis yra jūsų asmeninis pasirinkimas, nors kas vakarą tą darykit, jei jums malonu“, – išrėžė A.Širinskienei premjerė. Tik neaišku, ar čia jos pačios improvizacija, ar vis dėlto išmoktos O.Šurajevo retorikos pamokos nepraustaburnių kolegijoje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.