G. Landsbergis: išryškėję faktai mano nuostatų į valstybės vadovą nekeičia

Paaiškėjus faktams apie tai, kad prezidentas Gitanas Nausėda nuslėpė 1988 m. įstojęs į Komunistų partiją, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija niekaip nekeičia jo požiūrio į valstybės vadovą.

Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis ir Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 6:50 PM

„Mano nuostatų į valstybės vadovą išryškėję faktai niekaip nekeičia“, – ketvirtadienį DELFI TV teigė konservatorių lyderis.

„Aš lieku prie savo nuostatos – suteikime galimybę paaiškinti savo rinkėjui“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad apie nutylėtą prezidento priklausymą Komunistų partijai pirmasis paskelbė žurnalistas Dovydas Pancerovas. Dokumentai, kad 1988 m. prezidentas Gitanas Nausėda pateikė prašymą stoti į Komunistų partiją aptikti Lietuvos ypatingajame archyve. Prezidentūra patvirtino paviešintus faktus, tačiau kartu ir pareiškė, kad G. Nausėda prasidėjus Sąjūdžiui, Komunistų partijos veikloje nedalyvavo.

Ir nors pripažino klydęs, prezidentas prakalbo apie jo atžvilgiu vykdomą „politinę medžioklę“. Trečiadienį TV3 televizijai šalies vadovas teigė, kad artėjant 2024 m. prezidento rinkimams jo kritikai vykdo prieš jį nukreiptas „tam tikras akcijas“.

Klausiamas, kodėl konservatoriai neva užsiima valstybės vadovo medžiokle, G. Landsbergis tvirtino, kad tokie G. Nausėdos svarstymai „su realybe turi mažai ką bendro“.

„Medžioja nebent praeitis. Visa kita paliksiu, matyt, pačiam valstybės vadovui paaiškinti, ką jis turi galvoje, nes su realybe tai turi mažai bendro“, – pakartojo jis.

Poreikio perkrauti santykius su Prezidentūra nemato, tačiau pripažįsta, kad bendravimas su G. Nausėda primena dialogą su opozicijos lyderiu

Klausiamas, ar svarsto apie galimą santykių su Prezidentūra perkrovimą G. Landsbergis tikino, kad bendravimas su šalies vadovu yra pakankamas.

„Tiek reguliarumo, kiek jo yra dabar – visiškai pakanka“, – teigė politikas.

„Darbo metu, tai, kas (daroma – ELTA) dėl valstybės – manau, yra pakankama. Santykiai yra darbingi ir ten, kur sprendimai yra reikalingi, mes juos priimame“, – aiškino konservatorius akcentuodamas, kad politikai neturi būti bičiuliai, kartu leidžiantys laiką po darbo valandų.

„Mes nesame išrinkti būti bičiuliais, kurie turėtų kokius nors po darbo santykius“, – pridūrė jis.

Visgi, G. Landsbergis pripažino, kad jo nuomonės su prezidentu dažnai išsiskiria, o valstybės lyderis, pasak ministro, dažnai atstovauja valdantiesiems priešingą poziciją. Todėl, anot konservatorių lyderio, bendravimas su G. Nausėda primena dialogą su opozicijos lyderiu.

„Nuomonės išsiskiria, čia yra faktas, dėl to, kad jaučiame, kad prezidentas atstovauja labiau opoziciją. Nežinau, ar dėl vertybių, ar dėl pačios opozicijos tiesiog laikysenos. Gal jam taip patogiau“, – svarstė jis.

„Dėl to dažnai tas bendravimas atrodo kaip su opozicijos lyderiu, kuris nėra Seime. Bet, tiesą sakant, nemažai opozicijos lyderių yra ne Seime, tai čia didelės nuostabos tikrai nėra“, – kalbėjo politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.