G. Landsbergis neatmeta galimybės, kad TS-LKD kels A. Anušausko kandidatūrą į prezidento postą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis neatmeta, kad 2024 m. prezidento rinkimuose partija kels krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko kandidatūrą.

 G. Landsbergis ir A. Anušauskas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 G. Landsbergis ir A. Anušauskas.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 6:55 PM

„Aš tikrai neatmesčiau tokios galimybės. (...) Aš turėsiu vieną svarbų, bet tik vieną balsą. Vis tiek tai yra partijos apsisprendimas“, – ketvirtadienį DELFI TV sakė G. Landsbergis.

Visgi, politikas pažymi, jog klausimas dėl to, kas bus partijos kandidatas kitąmet vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose, yra ankstyvas.

„Žiūrint atgal, besiruošiant 2019 metų rinkimams, kurie vyko gegužės mėnesį, partija formaliai veiksmus pradėjo 2018 metų rugsėjį. Ruduo yra mūsų tas virsmo laikas, kada pereinama į jau rinkiminį laikotarpį. Šiuo metu esame paskelbę, kad, ko gero, pirmieji žingsniai, besiruošiant rugsėjui, galėtų būti štabo įkūrimas, štabo taisyklių pasirengimas, kam, ko gero, dabar reikėtų skirti likusį pavasarį ir vasaros laikotarpį, kad rugsėjo mėnesį pereitumėme į rinkiminę būklę“, – kalbėjo politikas.

Viešojoje erdvėje diskutuota, kad artėjančiuose šalies vadovo rinkimuose konservatoriai gali nekelti savo kandidato ir paremti Liberalų sąjūdžio lyderę Viktorija Čmilytę-Nielsen. G. Landsbergis tokio scenarijaus neatmetė.

„Yra įvairių pavardžių ir, taip, Viktorijos pavardė yra vieną iš jų. Partijoje yra irgi taip pat stiprių žmonių, kurie, mano vertinimu, tikrai galėtų rimtai pasirodyti prezidento rinkimuose“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas yra vienas geriausiai vertinamų Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės ministrų. Vasario mėnesį LRT užsakymu atliktos „Baltijos tyrimų“ apklausos duomenimis, konservatorių palankiai vertino 60 proc. respondentų, ketvirtadalis – nepalankiai, dar 15 proc. neturėjo nuomonės.

Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.