G. Nausėda apie Baltarusijoje dislokuojamą branduolinį ginklą: tai yra dar vienas būdas gąsdinti ir destabilizuoti situaciją

Kremliui pareiškus apie ketinimus dislokuoti branduolinius ginklus kaimyninėje Baltarusijoje, prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad tokiu būdu Rusija bando gąsdinti ir destabilizuoti situaciją regione.

Prezidentas Gitanas Nausėda. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda. <br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 12:50 PM

„Manau, kad tai yra dar vienas būdas gąsdinti ir destabilizuoti situaciją mūsų regione“, – ketvirtadienį žurnalistams Alytuje sakė G. Nausėda.

Nors Rusijos grasinimai panaudoti branduolinį užtaisą ir neturi pagrindo, prezidento teigimu, Lietuva turi ir toliau skirti didžiulį dėmesį krašto apsaugai.

„Tikrai nemanau, kad šie grasinimai turi pagrindo ir tai gali būti realiai padaryta. Tačiau dar kartą kartoju: mes turime skirti didžiulį dėmesį savo saugumui“, – sakė prezidentas, akcentuodamas, kad Rusijos retorika ir veiksmai tampa svariu argumentu reikalaujant didesnio NATO dėmesio Rytiniame Aljanso flange.

„Mums tai tampa papildomu ir labai svariu argumentu kalbant su mūsų NATO partneriais, kad turime Rytiniame NATO flangui skirti dar didesnį dėmesį ir jokiu būdu neturime kalbėti, kad Rusijos karas Ukrainoje atitraukė jos resursus ir neva dėl šios priežasties situacija Lietuvoje arba Rytiniame NATO flange tampa stabilesnė, geresnė ir grėsmės mažėja. Tai yra labai neteisingas situacijos vertinimas. Aš pasakyčiau, kad vyksta diametraliai priešingi dalykai“, – teigė G. Nausėda.

ELTA primena, kad V. Putinas kovo mėnesį per valstybinę televiziją pareiškė, kad dislokuos taktinius branduolinius ginklus kaimyninėje Baltarusijoje.

V. Putinas ne kartą išsakė grasinimus, kad gali panaudoti branduolinius ginklus Ukrainoje taip atgaivindamas Šaltojo karo laikų baimes.

Jis taip pat sakė, kad panaudotų nusodrinto urano amuniciją, jei Kyjivas gautų tokios amunicijos iš Vakarų, po to, kai Jungtinė Karalystė pasisiūlė ją tiekti Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.