I. Šimonytė ir G. Landsbergis tikina, kad nėra planų atleisti K. Navicką iš ministro pareigų: tokių svarstymų nėra

Konservatorių partijai vadovaujantis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad, jo žiniomis, Ingridos Šimonytės vadovaujamoje Vyriausybėje nėra svarstymų atleisti Kęstutį Navicką iš žemės ūkio ministro pareigų.

 G. Landsbergis, K. Navickas ir I. Šimonytė.<br> Lrytas.lt koliažas.
 G. Landsbergis, K. Navickas ir I. Šimonytė.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 6:46 PM

„Nėra tokių (svarstymų – ELTA) su kuriais aš būčiau supažindintas“, – Delfi TV ketvirtadienį sakė G. Landsbergis.

Tai, kad nėra planų atsisveikinti su žemės ūkio ministru leidžia suprasti ir pati I. Šimonytė. Eltai perduotame komentare Vyriausybės ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius pažymi, kad premjerė gandų nekomentuoja.

Savo ruožtu pati Vyriausybės vadovė akcentuoja, kad po pusantros savaitės prasideda svarbiausias žemės ūkio srityje procesas – deklaravimas.

„Kadangi įsigaliojo nemažai pakeitimų, itin svarbi yra nuolatinė proceso priežiūra ir kontrolė, kad procesas būtų maksimaliai sklandus ir tai yra asmeninė ministro atsakomybė. Pareigūnų keitimą šiame etape matyčiau kaip žalingą procesui ir galintį kelti papildomų problemų ten, kur jų turi būti kuo mažiau. Todėl jokie keitimai mano iniciatyva nebus daromi iki deklaravimo proceso pabaigos“, – teigia I. Šimonytė Eltai perduotame komentare.

Tai, kad premjerė svarsto atleisti K. Navicką remdamasis savo šaltiniais ketvirtadienį pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Kaip interviu Delfi teigė G. Landsbergis, K. Navickui veikiausiai teks patirti dar vieną opozicijos inicijuotą interpeliaciją.

„Šis Seimas turbūt pasižymi – bent jau šio Seimo opozicija pasižymi – reikalavimais patraukti vieną ar kitą ministrą ir bandymais tą padaryti. Arba kurti kokias nors komisijas. Mes tą matėme, priblokšti nesame, tad žiūriu į tai gana ramiai. O dėl šaltinių, kuriuos „Lietuvos ryto“ žurnalistai turi, aš pakomentuoti negalėčiau“ – sakė G. Landsbergis.

Raginimai keisti Vyriausybės sudėti iš politinių oponentų premjerei adresuojami jau nuo dešiniųjų Ministrų kabineto darbo pradžios. Žemės ūkio ministerijai vadovaujantis K. Navickas yra vienas iš pagrindinių opozicijos taikinių. Ministras vieną jam inicijuotą interpeliaciją yra atlaikęs, o pastarosiomis savaitėmis opozicija subrandino dar vieną interpeliacijos procedūrą. Parlamento opozicija ketvirtadienį pareiškė jau surinkusi reikiamus parašus ir suderinusi interpeliacijos tekstą.

Eltos gautame interpeliacijos dokumente reiškiamas „didelis susirūpinimas kritine padėtimi žemės ūkio sektoriuje“, abejonės K. Navicko sugebėjimais situaciją suvaldyti.

Jame ministrui nurodytas vienas klausimas, susijęs su vadinamąja pieno krize.

Praėjusių metų gegužę 56 Seimo nariai organizavo pirmąją K. Navicko interpeliaciją. Tuomet Vyriausybės narys atsakė į 35 klausimus apie įsisenėjusias Lietuvos žemės ūkio problemas.

Tačiau tąkart patraukti K. Navicko nepavyko – interpeliacija atmesta valdančiųjų balsais sušaukus neeilinį Seimo posėdį.

Seimo statutas numato, kad interpeliacija Vyriausybės nariui gali būti organizuojama, jeigu iniciatyvą palaiko ne mažiau kaip 29 Seimo nariai. Tam, kad ministras būtų atstatydintas, nepasitikėjimą juo slaptu balsavimu turi išreikšti daugiau kaip pusė Seimo narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.