Pasirašyta naujos Kretingos rajono savivaldybės tarybos daugumos sutartis

Ketvirtadienį pasirašyta 2023–2027 m. kadencijos Kretingos rajono savivaldybės tarybos daugumos sutartis. Dauguma naujoje Taryboje turės 17 balsų iš 25 ir ją sudarys 4 politinių jėgų – politinio komiteto Kretingos kraštas (11), Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ (3), politinio komiteto „Už šviesią Kretingą“ (2) ir Darbo partijos (1) – atstovai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Antanas Kalnius<br>T.Bauro nuotr.
Antanas Kalnius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 12:59 PM

„Drauge su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ bei Darbo partija kartu sėkmingai dirbome besibaigiančioje kadencijoje, todėl natūralu, kad ir toliau kartu tęsime darbus. Taip pat džiaugiuosi, kad kvietimą jungtis prie Tarybos daugumos priėmė ir politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“, nes daugeliu atvejų sutampa mūsų vertybinės bei programinės nuostatos“, – sakė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Tarybos dauguma sutarė, kad politinis komitetas Kretingos kraštas deleguos savo atstovus į Finansų ir inovacijų, Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetų pirmininkus, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – į Švietimo komiteto pirmininkus, politinis komitetas „Už šviesią Kretingą“ – į Kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkus, Darbo partija – į Ūkio, kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkus, pažymima pranešime.

Pasak mero, Savivaldybės administracijos direktoriumi bus skiriamas Povilas Černeckis, buvęs ilgametis Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas. Žinia, pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, Savivaldybės administracijos direktorių skiria nebe Taryba, o meras.

„Tuo metu Tarybai bus teikiamas siūlymas pritarti dviejų vicemerų pareigybėms. Bendras Savivaldybės vadovų skaičius išliks nepakitęs, nes nebelieka Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigybės, – sakė A. Kalnius. – Pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, keičiasi ir vicemerų funkcijos – t. y. vicemerai tampa nebe politinėmis figūromis, kaip buvo iki šiol, o vykdomosios valdžios atstovais. Tad, renkantis vicemerų kandidatūras, pirmiausiai dėmesys buvo skiriamas jų kompetencijoms skirtingose srityse. Į vicemerus bus siūlomos Vaidos Jakumienės, šiuo metu einančios Savivaldybės tarybos narės pareigas, ir Vilijos Venckutės-Palaitienės, šiuo metu einančios Savivaldybės tarybos sekretorės pareigas, kandidatūros.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.