V. Pranckietis apie sprendimą iš Kaimo reikalų komiteto atimti dalį klausimų: mes vis tiek pateiksime savo išvadas

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad klausimų, kuriuos iš šio komiteto prerogatyvos ketvirtadienį atėmė Seimas, taip nepaliksiąs. Politikas tikina, kad jo vadovaujamas komitetas jaučia atsakomybę dėl klausimų, kurie yra susiję su verslų Lietuvoje likimu. Todėl, akcentuoja V. Pranckietis, Kaimo reikalų komitetas dėl šių klausimų Seimui pateiks savo iniciatyva parengtas išvadas.

Viktoras Pranckietis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 7:05 PM

Seimas ketvirtadienį panaikino Kaimo reikalų komitetą kaip papildomą komitetą, vertinantį Žuvininkystės įstatymo pataisas, dėl įstatymo pataisų, kuriomis siekiama uždrausti auginti, veisti ir žudyti gyvūnus dėl naudos iš jų kailių, taip pat projektą dėl žaliojo ir raudonojo dyzelino apmokestinimo.

„Visi šie projektai yra ne ekonominiai, tai yra antiekonominiai, tai yra verslų uždarymai. Visomis išgalėmis stengsiuosi išsaugoti verslus. Ir Kaimo reikalų komitetas vienareikšmiškai pasisakė vakar. Mes užklausėme Europos komisijos, ar bus išvis vykdoma tokia politika“, – Eltai teigė V. Pranckietis.

„Ir, manau, atsakymą gausime nelabai už ilgo, apie tai, kokios jie laikysis politikos kailinių žvėrelių versle, dėl žuvininkystės mes užklausėme, ar mes turime teisę finansuoti iš mūsų biudžeto, (...) o trečias – dėl dyzelinio kuro“, – pridūrė jis.

Kaimo reikalų komiteto pirmininkas akcentuoja, kad jo vadovaujamas komitetas vis tiek ketina pateikti išvadas dėl šių įstatymo projektų.

„Komitetas visada turi teisę svarstyti klausimus ir Seimui nepaskyrus jo papildomu komitetu. Tai statutinė norma tokia yra, mes svarstome ir mes galime teikti išvadas“, – tikino politikas

V. Pranckietis taip pat kritikuoja, kad Aplinkos komitetas šioje situacijoje nori pasirodyti nepamatuotai proaktyviais.

„Tai yra gerai, kad mes svarstome ir prisiimame atsakomybę ir yra blogai, kad Aplinkos komitetas nori išbėgti į priekį, į trasą ir kur nors pasakyti: mes čia ką nors suardėme. Tai kadangi visa tai yra susiję su verslumo sąlygų gadinimu, tai, manau, kad tai turėtų būti labai labai atsakingai vertinama. Nereikia būti spartuoliais, turėtume visą tai padaryti laiku. Laiku tai reiškia kartu su Europos sąjunga, o ne priekyje jos“, – sakė Seimo narys.

„Jiems reikia pasiekti toliau, aukščiau, gražiau, pasirodyti feisbukuose, net negalvojant apie tai, kad kažkam nukrinta ant galvos verslų užsidarymas, tai yra ne tik mokesčių netekimas valstybei, ne tik gamybos kažkokios sužlugdymas, bet tai yra ir socialiniai reikalai. Tarkime, žvėrelių verslo yra apie tūkstantis darbuotojų, tai reiškia tūkstantis šeimų neteks darbo“, – kritikavo V. Pranckietis.

Seime iniciatyva atimti šiuos darbus iš Kaimo reikalų komiteto gimė iš valdančiųjų tarpo. Nors ketvirtadienį vykusio Seimo posėdžio metu V. Pranckietis bandė neleisti Seimui atimti darbų iš jo vadovaujamo komiteto išbraukti klausimą iš darbotvarkės, tačiau ši iniciatyva jam nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.