G. Landsbergis pakviestas tapti Europos užsienio reikalų tarybos nariu

Užsienių reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pakviestas tapti Europos užsienio reikalų tarybos (ECFR) nariu.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 10:35 AM

„ECFR yra vienintelė Europos ekspertų grupė, kurios misija – skatinti nuoseklią, veiksmingą bei vertybėmis grįstą Europos užsienio ir saugumo politiką. Suteikiame saugią susitikimų erdvę sprendimus priimantiems asmenims ir nuomonės formuotojams dalytis idėjomis dėl bendrų veiksmų skatinti informacija pagrįstas diskusijas apie Europos vaidmenį pasaulyje,“ – sakoma G. Landsbergiui atsiųstame kvietime.

ECFR yra tarptautinis analitinis centras, vienijantis daugiau kaip 300 ekspertų ir analitikų iš 30 šalių, įskaitant akademikus ir politikos formuotojus, premjerus, ministrus, EK aukštus pareigūnus).

Tarp EFCR tarybos narių Estijos premjerė Kaja Kallas, Norvegijos premjeras Jonas Gahr Støre, buvęs Estijos prezidentas Toomas Hendrik Ilves ir kt.

ECFR biurai veikia Berlyne, Londone, Madride, Romoje, Paryžiuje, Sofijoje bei Varšuvoje.

Organizacijos tikslas – vykdyti Europos užsienio ir saugumo politikos mokslinius tyrimus bei suteikti erdvę sprendimų priėmėjams ir ekspertams dalytis įžvalgomis apie svarbiausius geopolitinius iššūkius.

Artimiausias ECFR Tarybos susitikimas įvyks birželio 7–8 d. ir bus skirtas Rusijos karo prieš Ukrainą sukeltų krizių sprendimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.